FC Castricum doet zichzelf opnieuw tekort

Castricum – De tweede wedstrijd op rij stond FC Castricum na afloop met lege handen, onrecht bestaat heus in voetballand. Na vorige week tegen de verhoudingen in van ADO’20 te hebben verloren werd gehoopt dat het lek boven water zou zijn in de uitwedstrijd tegen de Volewijckers. Een wedstrijd tegen een zeker niet imponerende tegenstander, vanaf het allereerste begin werd de aanval gezocht door FC Castricum maar ook tijdens deze wedstrijd ontbrak de scherpte en werd gegrossierd in slordige passes met veel balverlies.

Door PR-commissie FC Castricum

De Volewijckers openden de score met een lage schuiver in de hoek, door Arbioui, die te machtig bleek voor keeper Lars Beukers en de 0-1 op het scorebord deed belanden. Aan bedoelingen van de Castricumse formatie lag het niet, er werd met veel inzet gevoetbald: een afgekeurde goal van Zweet, een afstandsschot van Weber dat door de gestrekte keeper werd gepareerd en een mooie aanval via Peijs en Zweet, waarbij de laatste opnieuw keeper Vincken van De Volewijckers niet wist te passeren. Tegen het einde van de eerste helft dan eindelijk de gelijkmaker; een vrije trap van Heling die via het hoofd van Van der Werf in het doel belandde en voor de gelijkmaker zorgde. Vlak daarna nog een uitval van de Volewijckers middels een afstandsschot van Sodikromo, waarvoor keeper Beukers alle zeilen moest bijzetten om de bal uit het doel te tikken.

Tweede helft

De tweede helft hetzelfde spelbeeld, over en weer kansen waarbij de beste kansen voor FC Castricum waren maar het vizier helaas niet op scherp stond. Halverwege de speeltijd vond de scheidsrechter dat Peijs onreglementair werd geblokkeerd door de doelman van de Volewijckers en werd een strafschop gegeven. In de geest van de wedstrijd werd deze ook gemist, het schot van Zweet belandde op de paal. Even later kon Jansen op links opstomen en kwam alleen voor de Volewijckers-keeper die opnieuw een niet te passeren hindernis bleek te zijn. Een vrije trap bereikte Zweet en hij wist vervolgens te scoren, zo kwamen de Castricummers dan toch op een verdiende 1-2-voorsprong. Lang konden ze er niet van genieten, omdat Volewijcker De Weij met een hard schot keeper Beukers verschalkte. De Castricummers probeerden het tij nog te keren, maar de Volewijcker sluitpost dacht daar duidelijk anders over.

Waar het publiek zich opmaakte voor een gelijkspel wist Volewijcker El Bakkali nog voor reuring te zorgen; zijn schot op doel werd verkeerd ingeschat door keeper Beukers er belandde over de doellijn, waardoor de gasten opnieuw met een nederlaag naar huis reisden. Supporter Hassie van Wijk, die van de ingestorte dug-out, zal er het zijne van gedacht hebben…

Op de foto:
Volewijcker-speler in de mangel bij Haak en Buijnsters. (Foto: Sandy Klaver)