FC Castricum bouwt muur op

Castricum – De doelpunten lagen voor het oprapen. Scoren is voor de meeste amateurs echter een brug te ver. Daarom bleef de eindstand van DEM – FC Castricum steken op 1-2. De mannen van coach Pim Touber hadden het zwaar te verduren met het kick-and-rush-football van DEM. Daarom kwam de openingsgoal van Melle Hooning als een Godsgeschenk. Na zes minuten kreeg FC Castricum een hoekschop die door Hooning werd ingekopt: 0-1. Even later maakte Jordy de Vet gelijk. Slecht uitverdedigen van FCC werd door De Vet afgestraft: 1-1.

FC Castricum beschikt niet over een persoonlijkheid die de lijnen uitzet en het tempo aangeeft. Op basis van individuele klasse worden de meeste duels beslist en dat ondervond DEM aan den lijve. In de laatste seconden voor rust slalomde Joep Kornblum langs de drie verdedigers. Op het juiste moment kwam Elario Zweet voor zijn bewaker en was de 1-2 voorsprong een feit. De tweede helft stond bol van het opportunisme, maar viel er nog weinig van goed voetbal te beleven. FCC bouwde een betonblok op en DEM kwam daar niet doorheen. Komend weekend speelt FC Castricum thuis tegen ADO ’20. Een lokale derby, vol met emoties.

Melle Hooning, de maker van de eerste goal, in actie. (Foto: Sandy Klaver)