Falgun Binnendijk wordt nieuwe burgemeester Heemstede

Castricum – De Castricumse wethouder Falgun Binnendijk is voorgedragen als nieuwe burgemeester van Heemstede. Dat gebeurde in een besloten raadsvergadering gisteravond. Binnendijk werd gekozen uit 36 kandidaten.

Binnendijk groeide op in een wethoudersgezin en studeerde Bestuurskunde in Leeuwarden. Na jarenlang fractievoorzitter te zijn geweest in Alkmaar, werd hij in 2018 wethouder van de sociale portefeuille in Castricum. Destijds zei hij in deze krant: ,,Politiek is heel wezenlijk: het heeft complexe kanten. Dat kan ook niet anders, in de democratie waarin we leven. Ik ben een verbinder en probeer schoonheid te zien in de compromissen die we moeten sluiten.”

Binnendijk is door de vertrouwenscommissie aangedragen omdat hij ‘een verbinder en netwerker is’. Hij wordt door de voorzitter van de vertrouwenscommissie ‘het nieuwe boegbeeld van Heemstede’ genoemd. De wethouder wordt de komende tijd gescreend en start vooralsnog 16 april in zijn nieuwe functie. Binnendijk volgt waarnemend burgemeester Astrid Nienhuis op voor de termijn van zes jaar.