Extra uitdaging voor fietsers tijdens grootste strandrace van Europa

Regio – De GP Groot Egmond-Pier-Egmond daagt strandfietsers in 2024 uit met een vernieuwde klim op het parcours in Wijk aan Zee. De korte, venijnige klim leidt naar de parkeerplaats van het Strandhotel het Hoge Duin en is driehonderd meter langer dan de voorgaande jaren. Het stijgingspercentage van de klim is gestegen naar ongeveer tien procent.

Op zaterdag 13 januari zullen de benen flink getest moeten worden. Voor de snelste mannelijke en vrouwelijke klimmers van de wedstrijd en cyclosportieven ligt een mooie prijs op de top te wachten. Deze prijs is mede mogelijk gemaakt door strandhotel Het Hoge Duin. De winterklassieker van sportorganisatie Le Champion staat bekend om het uitdagende, maar schitterende parcours, door de prachtige natuur van Egmond aan Zee en omgeving.

De strandrace over 38 kilometer speelt zich voornamelijk af op het Noordzeestrand en kan door elke redelijk getrainde fietser worden volbracht. Vanaf 1 oktober wordt bovendien het strandseizoen geopend, dus worden er weer talloze strandfietsers, gravelbikes en mtb-ers op het strand verwacht.

De 23e editie belooft een waar spektakel te worden met naar verwachting drieduizend deelnemers en vele toeschouwers. De strandrace is geliefd bij veel recreatieve fietsers, maar ook profrenners komen graag naar Egmond aan Zee. Daarnaast staan er jaarlijks ongeveer 100 businessteams aan de start op de Champ-Élysées van Egmond aan Zee, de Boulevard Noord.

Combiklassement

Je kunt jouw deelname aan GP Groot Egmond-Pier-Egmond combineren met de NN Egmond Halve Marathon. Je schrijft je dan in voor het combiklassement. Ieder jaar staan ongeveer vierhonderd deelnemers zowel op zaterdag als op zondag aan de start. Het parcours van de NN Egmond Halve Marathon voert de deelnemers over het strand en door het Noord-Hollands Duinreservaat. De vaak zware weersomstandigheden zorgen ervoor dat elke editie weer uniek is.  

Inschrijven

Inschrijven kan via www.gpgrootegmondpieregmond.nl tot en met maandag 1 januari 2024 of tot wanneer de deelnemerslimiet is bereikt. (Foto: Le Champion)