Extra fietspad voor betere bereikbaarheid

Castricum – Fietsersbond Castricum heeft gereageerd op de motie van De VrijeLijst en PvdA inzake en vrij liggend fietspad tussen de spoorlijn en de (verplaatste) P&R. De bond noemt het een prima verbetering, die goed is voor de bereikbaarheid van de fietsparkeerplaats Westerplein. Bovendien ziet de Fietsersbond voor de toekomst een duidelijke winst voor lokale en regionale fietsers. Het tracé past namelijk prima in het voorstel van de Fietsersbond voor de doorfietsroute langs het spoor tussen Limmen en de Beverwijkerstraatweg.

Wat betreft de routekeuzes wijkt de visie van de Fietsersbond op verschillende punten af van die van de regionale bestuurders. Het gaat dan niet alleen om de voorgestelde aanleg van een extra fietspad ter hoogte van de Kramersweg. De Fietsersbond kiest ook voor een route westelijk langs het spoor met Uitgeest.

Men stelt: ,,Bestuurlijk is dit alternatief niet eens onderzocht. De bestuurlijk aangewezen alternatieven (Buitendijkspad, fietspad Uitgeesterweg Castricum<>Uitgeest) zijn niet op te waarderen tot doorfietsroute (hoewel het prima regionale verbindingen zijn). Ook de route door Castricum (Dorpsstraat) is minder geschikt als volwaardige doorfietsroute (te veel slecht oplosbare knelpunten), en er is op termijn een beter alternatief mogelijk westelijk langs het spoor.’’ (Foto: Fietsersbond Castricum)