Extra donatie gevraagd voor straatkinderen Kathmandu

Castricum – Het goede nieuws uit Nepal is dat het beter gaat in het land. De scholen zijn na een lange lockdown weer open en het economische leven herstelt zich van de economische crisis als gevolg van COVID-19. Van schaarste aan essentiële goederen is nog altijd sprake. Dat laat de Castricumse Stichting Straatkinderen van Kathmandu weten.

Voor de ongeveer tachtig kinderen (en staf) in het tehuis dat de stichting beheert betekent het dat ze, na tien maanden binnen te hebben gezeten, weer de straat op mogen, naar school kunnen gaan en andere mensen kunnen ontmoeten. Dit tot grote opluchting van Lies Vink en Gerda Oosting, bestuursleden van de stichting. ,,We zijn heel trots op onze kinderen en de staf dat ze het zo goed hebben volgehouden, maar het werd wel tijd hoor. Je ziet in Nederland dat jongeren het moeilijk hebben met alle beperkingen en dat is in Nepal niet anders”, aldus Lies Vink.

Teruglopende inkomsten

Gerda Oosting vult aan: ,,Daarom vinden we het heel belangrijk dat het jaarlijkse kampeeruitje van onze kinderen naar het strand ter gelegenheid van het Nepalese nieuwjaar (14 april) doorgaat. De kinderen zijn er zo aan toe.” Dat uitje kost ongeveer tweeduizend euro en wordt gewoonlijk uit de opbrengsten van kerstmarkten en andere evenementen betaald. ,,Die zijn er dit jaar niet geweest, daardoor hebben ook wij te maken met teruglopende inkomsten. Met donaties konden we in ieder geval voedsel voor het tehuis blijven kopen en konden zelfs twee wat oudere kinderen uit het tehuis studeren in Japan.”

Statiegeldbonnen

De stichting doet een beroep op iedereen die het werk van de organisatie een warm hart toedraagt om een (extra) donatie te doen op rekeningnummer NL20 ABNA 0801275490 ten name van de straatkinderen van Kathmandu. Nieuw is dat men ook statiegeldbonnen kan sparen. Gerda Oosting: ,,Dat gaat heel eenvoudig. U bewaart ze in een enveloppe en wacht tot u minimaal 25 euro hebt gespaard. Stuur vervolgens een e-mail naar gerdaoosting@quicknet.nl met uw adres en ik kom het bij uw thuis (onder vertoon van legitimatie) ophalen. Alle beetjes helpen.” (Foto: aangeleverd)