Expositie ‘Tempo’ met swingende jazz bij open atelier Marina & Sabrina

Foto boven:
Het Elma Nijhuis Quartet. (Foto: aangeleverd)

Bakkum – Op 7, 8 en 9 juli en alle vrijdagen tot 11 augustus is de expositie ‘Tempo’ van 13.00 tot 18.00 uur te beleven bij Atelier Marina & Sabrina aan de Van Oldenbarneveldweg 32. Met ‘Tempo’ of ‘relatieve snelheid’ onderzoeken schilderes Sabrina Tacci en beeldhouwer en fotograaf Marina Pronk het omgaan met de tijd, de vergankelijkheid, levenshaast, de kunst van gepassioneerd leven zonder jezelf te verliezen.

Als altijd combineren Marina & Sabrina hun werk verrassend en grenzeloos. Pronk laat o.a. met haar recente foto-3-luik ‘Impermanencia’ en haar 3d-installatie ‘In lieu of life’ zien waarin vergankelijkheid en het koesteren van de tijd haar beeldentaal raken. ‘Trilogia del tempo’ van Sabrina Tacci is een 3-luik van geschilderde portretten met handen waarin zij het omgaan met de tijd verbeeldt. In het eerste deel vraagt Sabrina zich af hoeveel tijd haar nog rest en hoe die tijd optimaal te besteden. Ze houdt de rode draad krampachtig vast. In het tweede deel neemt ze al iets meer afstand tot het vraagstuk dat voor nu toch onbeantwoord blijft. Tot slot laat ze de rode draad in het derde deel los en leeft met het moment: Carpe diem. Deel I werd ‘In rap tempo’ verkocht maar deel II en III van ‘Trilogia del tempo’ zijn onderdeel van ‘Tempo’ bij Atelier Marina & Sabrina.

De 3d-installatie ‘In Lieu of Life’. (Foto: Marina Pronk)

Live muziek

Het ‘Tempo’ van de swingende jazz van het Elma Nijhuis Quartet neemt het roer op zondag 9 juli helemaal over. De warme stem van Elma en haar jazzy begeleiders zijn werkelijk een lust voor de zintuigen. Dit kwartet werd in 2017 geformeerd rondom de in Castricum en omgeving bekende jazz-zangeres Elma Nijhuis. De band bestaat uit Elma (zang), Philip Gerretsen (gitaar), Jaap Zwaag  (contrabas) en Don Spitsbergen (drums). Schroom niet en kom gezellig kijken, luisteren en genieten! Het optreden is verdeeld over twee sets, waarvan de eerste start om 15.30 uur en de tweede om 16.30 uur. Toegang, een natje en een droogje zijn gratis. Een vrijwillige bijdrage voor de muziek wordt bijzonder gewaardeerd.

Het kunstwerk Trilogia del tempo. (Foto: Sabrina Tacci)