Expositie ‘Portret’ vanaf vandaag te zien, zondag officiële opening met live muziek

Bakkum – In het komende weekeinde zet atelier Marina & Sabrina de deuren van de voormalige dokterswoning aan de Van Oldenbarneveldweg 32 in Bakkum weer wagenwijd open. Iedereen is tussen 13.00 en 18.00 uur welkom, mits geen verkoudheidsverschijnselen, met schone handen en op anderhalve meter afstand. Zondagmiddag wordt de expositie ‘Portret’ geopend met live muziek van Villa Rosie in de beeldentuin.

Het thema van de nieuwe expositie is ‘Portret’. Er zijn zowel rechts- als linkshandige portretten van gastexposant Inez van Deelen Sigg te zien. Vanzelfsprekend is haar werk gecombineerd met schilderijen en tekeningen van Sabrina Tacci en foto’s en beelden van Marina Pronk.

Marina vertelt: ,,Dat is me een portret, zei mijn moeder vroeger als iemand niet binnen de lijntjes kleurde. Ik was vaak ‘een portret’! Ik denk dat ook kunstschilder Inez in figuurlijke zin ‘een portret’ mag heten maar tijdens het schilderen kleurt ze vaak binnen de lijntjes. De portretten van haar rechter hand zijn prachtig en perfect. Enkele maanden geleden brak Inez haar rechter arm. Het was bijzonder pijnlijk en frustrerend maar ze gooide de handdoek niet in de ring. Ze nam potlood en kwast in haar linker hand en produceerde in korte tijd en serie portretten die wellicht minder perfect zijn, maar naar mijn mening een enorme zeggingskracht hebben.”

De Castricumse Inez van Deelen Sigg, schildert van kinds af aan maar liep al tegen de 40 toen ze haar creatieve droom waar kon maken. Ze studeerde in 1990 af aan de freie Kunstschule in Stuttgart en exposeert sinds die tijd regelmatig in binnen en buitenland. Inez woonde 27 jaar in Zwitserland waar ze schilderles gaf en veel werk in opdracht en vrij produceerde. Sinds 2017 woont Inez in Castricum en is een vaste waarde bij culturele activiteiten.

Villa Rosie

Expositie ‘Portret’ wordt op zondag feestelijk geopend met een live optreden van Villa Rosie. Villa Rosie maakt avontuurlijke akoestische muziek met een rijk palet aan instrumenten. Accordeon en gitaar klinken, maar ook mandoline, melodica, bouzouki, steelguitar en contrabas. De vier gelouterde muzikanten voeren je mee met een speelse vlucht liedjes, van eigen makelij en in het Nederlands gezongen. Laten we het Nederchansons noemen, de ene keer met een klassieke opmaat, dan weer met een Cubaanse cadans of een beet van de blues. Het optreden begint om 14.30 uur.

Op de foto:
Een linkshandig en een rechtshandig portret, gemaakt door Inez van Deelen Sigg. (Foto: aangeleverd)