Expositie op De Woude

In het weekend van 21 en 22 juli exposeren Joke Konijn en Regula Maria Muller in het kerkje de Kemphaan op het eiland De Woude. Beide kunstenaars tonen in hun werk hun liefde en bewondering voor de natuur.

Joke Konijn woont aan de Schaalsmeerdijk bij Oostknollendam, op de grens van de Schaalsmeerpolder en het Wormer en Jisperveld. Haar inspiraties haalt zij uit de flora en fauna van dit unieke veenpoldergebied. Dagelijks loopt Joke Konijn een rondje Schaalsmeerpolder en tekende haar inspiraties van de afgelopen periode in pastel op klein formaat. Bij haar pasteltekeningen schreef zij een korte tekst. Een deel van dit getekende verslag is nu te zien in de expositie in het kerkje in De Woude (zie ook: www.jokekonijn.nl).

Regula Maria Muller laat zich inspireren door de poëzie en de natuur, die met haar overmacht en schoonheid de grenzen van ons bestaan laat zien en de vergankelijkheid van alles. Het werk van Regula Maria Muller is poëtisch en vaak kwetsbaar, maar gaat tegelijkertijd over verlangens, vergankelijkheid en het vervreemden van de mens van zijn omgeving. Zij wil door haar werk meer ‘verstilling’ geven, als een vraag om aandacht voor het kleine, breekbare. In plaats van zich te verliezen in het oppervlakkige en haastige alledaagse gebeuren zoekt zij naar rust (www.regulamariamuller.com).

De expositie is zaterdag 21 en zondag 22 juli van 11.00 tot 17.00 uur te zien. (Foto: aangeleverd)