Expositie kunstenares María Heideveld in restaurant De Oude Keuken

Bakkum – Kunstenares María Heideveld toont in de maanden juni en juli haar werk in restaurant De Oude Keuken. Deze veelzijdige kunstenares heeft zich door de jaren heen toegelegd op verschillende technieken zoals houtskool, aquarel, gouache, olie, eitempera en bij grafiek voornamelijk op etsen en houtsneden. Bijzonder is dat ze net zoals de schilders in vorige eeuwen de verfkleuren zelf maakt met eigen pigmenten die ze vermengt met lijnolie, Arabische gom of ei. Zoals op de expositie te zien is, geeft dit de mooiste kleuren van de wereld.

Voor de tentoonstelling heeft ze een keuze gemaakt uit haar werk. Er zullen voornamelijk olieverfschilderijen en grafiek te zien zijn. María is geboren in Baarle Hertog, waar haar vader behalve in Nederland ook in België beeldhouwer was. Ze kwam dus al vroeg met kunst in aanraking. Ze ging naar de jeugdacademie in Tilburg en volgde later een MO-studie in Tilburg. Daarna vertrok ze naar Amsterdam om aan de Rijksacademie te studeren. Na haar studie ging ze aan de slag als zelfstandig beeldend kunstenaar in Amsterdam. Daar is ze jarenlang lid geweest van de landelijke kunstenaarsvereniging St. Lucas. Bij de jaarlijkse tentoonstelling in de vleugel van het Stedelijk Museum in Amsterdam zijn door KPN verschillende werken aangekocht, zo ook door de gemeente Amsterdam. In 2000 is María verhuisd naar Castricum, waar ze elke dag in haar atelier te vinden is.

Optreden shantykoor

Ook begeleidt ze op donderdagavond op individuele basis een groep modelschilders bij de vereniging Perspectief. Op de website www.mariaheideveld.nl staan wat voorbeelden van haar oeuvre. Voor een bezoek aan het atelier van María bent u van harte welkom na het maken van een afspraak via telefoonnummer 06 23026085. De expositie in De Oude Keuken aan de Oude Parklaan 117 is dagelijks van 09.00 tot 17.00 uur te bekijken. Tijdens de Kunstfietsroute op zondag 5 juni is er tussen 14.00 en 16.00 uur een optreden van shantykoor De Zâalnêelden. (Foto: aangeleverd)