Expositie in de Tuin van Kapitein Rommel

Castricum – Tot eind maart exposeert Hetty Spaanderman-Sonnemans uit Uitgeest haar schilderijen in de Tuin van Kapitein Rommel. Afgelopen zomer heeft Hetty veel buiten in de natuur en in eigen omgeving geschilderd. Hetty vindt schilderen een fantastische bezigheid: ,,Het tilt je op, neemt je mee en je waant je in een andere wereld.’’ Te zien zijn onder meer een schilderij van de Zanderij in Castricum, molen de Dog in Uitgeest en een schilderij van een duiningang met schaapjes in Castricum. Het is bijzonder dat deze schilderijen op een zo korte afstand van het onderwerp te zien zijn.

Dit jaar startte Hetty met schilderen in de voetsporen van de Amsterdamse schilder en fotograaf H.G. Breitner. Hij schilderde met sobere kleuren en met een losse toets. Het schilderij dat te zien is in deze expositie is geschilderd naar een foto van de Oudezijds Achterburgwal anno 1895. Hetty illustreerde ook het boekje ‘Mestkever maakt muziek’, geschreven door Janet Kleiberg, voor kinderen rond 5 jaar. Er is een leuke vertelkist bij gemaakt met gehaakte dieren. Hetty leest voor uit het boekje en neemt natuurlijk de vertelkist mee! Ook is er een kleurplaat van ‘Mestkever’ om in te kleuren. Het voorlezen is op 15 februari, 27 februari, 8 maart en 22 maart tussen 15.00 en 16.00 uur. De toegang is vrij.

De tuin is geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 09.30 en 16.30 uur. Meer informatie is op www.tuinvankapiteinrommel.nl te vinden. (Foto: aangeleverd)