Expositie in de tuin van kapitein Rommel

Castricum – Tot 29 februari exposeert Mineke de Geest haar werk in de Tuin van kapitein Rommel. Als klein meisje was haar grote hobby al tekenen, meestal het schetsen van mensen. Haar vader stimuleerde haar, ze kreeg ook veel tekenvoorbeelden cadeau. Die heeft ze nog steeds. Tegenwoordig loopt ze elke dag over de Zanderij en maak daar de mooiste foto’s. Deze foto’s zijn een inspiratiebron voor veel van haar olieverfschilderijen.

Mineke: ,,Na de hbs stimuleerde mijn vader me om naar de kunstacademie te gaan. Mijn reactie hierop: ‘Maar pap, dan moet ik elke dag tekenen en schilderen’. Die ‘moet’ benauwde mij. Ik ben volledig autodidactisch. Ik kan mijzelf totaal verliezen in het tekenen, schilderen en tuinieren. Tuinieren vind ik ook schilderen met levend materiaal. Ik vind mezelf impressionistisch en ben ook fan van de impressionisten. Ik laat me inspireren door de natuur en mensen. Over het algemeen werk ik ‘nat in nat’. Ik wacht dus niet tot de verf droog is om verder te gaan, zodat ik er nog lekker in kan spelen.’

Het werk van Mineke is maandag tot vrijdag van 09.30 tot 16.30 uur te bewonderen in de ontmoetingsruimte. (Foto: aangeleverd)