Expositie Historische Vereniging Oud-Akersloot

Akersloot – In Bibliotheek Kennemerwaard, locatie Akersloot, is tot eind april een expositie van oude foto’s te zien van de Liliade in Akersloot. De Liliade was een lelietentoonstelling die vanaf 1961 werd georganiseerd. Het was jaarlijks een groot succes. In 1965 trok de tentoonstelling maar liefst 30.000 bezoekers, en het evenement groeide uit tot de grootste lelietentoonstelling ter wereld. De tiende Liliade in 1970 was een hoogtepunt omdat Prinses Beatrix en Prins Claus aanwezig waren om het evenement te openen.

De Historische Vereniging Oud-Akersloot heeft weer een mooie selectie gemaakt uit hun rijke beeldbank ditmaal over de lelietentoonstelling ‘de Liliade’ destijds in Akersloot. Tijdens de openingstijden van bibliotheek Akersloot is deze expositie te zien in het Historisch Informatiepunt.

Op de website www.oudakersloot.nl onder het kopje beeldbank zijn nog veel meer foto’s over Akersloot en zijn inwoners te bewonderen. Op de foto zijn de bloemenmeisjes van de Liliade uit 1974 te zien.