Expositie Hans Goedhart in restaurant De Oude Keuken

Bakkum – Tot en met 4 april exposeert Hans Goedhart in restaurant De Oude Keuken. Goedhart (Diemen, 1952) is van jongs af aan geboeid door mensen die kunnen weergeven wat ze zien. Vooral schilders die vanuit hun gevoel werken, hebben zijn voorkeur.

Impressionisme, expressionisme, fauvisme en daaraan verwante stromingen in de schilderkunst hebben Hans’ bijzondere interesse. Hij is een ‘allesschilder’: mensen, landschappen, dieren, stillevens en havens; allerlei uiteenlopende onderwerpen zijn in zijn werk terug te vinden. Vele jaren volgde hij schilderlessen bij Angèle van den Thillart. Met een krachtige penseelvoering schildert hij zijn veelzijdige onderwerpen. In de loop van de tijd is zijn kleurgebruik heftiger geworden. Hans werkt ook in opdracht: hij heeft verscheidene muurschilderingen gemaakt.

De laatste jaren schilderde Hans veel mensen. Door de coronapandemie werd dit echter moeilijker. Hans is daardoor zijn woonplaats Castricum en omgeving gaan schilderen, hierbij geïnspireerd door het expressionisme, fauvisme en de Groninger schilders van De Ploeg. Eerdere tentoonstellingen in onder meer Castricum, Limmen, Amsterdam, Diemen, Wijk aan Zee, Amstelveen en Zaandam werden met enthousiasme ontvangen. Van 2000 tot 2016 werkte hij samen met vier andere schilders in de groep K=me. Vanaf de oprichting in 2007 is hij lid van de kunstenaarsvereniging Kunstzin Diemen.

Daarnaast is hij deelnemer aan ‘Ezels en Kwasten’, een jaarlijks terugkerend internationaal schilderfestijn in Wijk aan Zee, waar schilders uit heel Europa elkaar treffen. In recent werk zijn duidelijk invloeden herkenbaar van zijn activiteiten voor vluchtelingen. De expositie in De Oude Keuken is dagelijks te bekijken van 09.00 tot 17.00 uur. De Oude Keuken is gevestigd aan de Oude Parklaan 117. Kijk op www.deoudekeuken.net voor uitgebreide informatie. (Foto: aangeleverd)