Expositie: Gezicht van de natuur

Bakkum – In november en december herbergt café-restaurant De Oude Keuken weer een bijzondere expositie: Gezicht van de natuur. In een grote diversiteit van kleur, vorm en formaat laten vier internationaal werkende kunstenaars zien hoe zij hun relatie met de natuur ervaren.

De vier samenwerkende kunstenaars zijn Mariola Pluskota, Dorota Poniatowska, Kinga Wieczorek en Marion van der Woude. Ieder voor zich hebben ze al ruime ervaring in de wereld van de kunst. Na enkele succesvolle gezamenlijke exposities besloten ze vaker als groep hun kunst aan het publiek te tonen. Net als in hun vorige exposities laten ze dromerige, ingetogen, dan weer intense en soms zelfs mysterieuze werken zien. Werken waarbij gedachten, gevoelens en herinneringen tot overdenking gemaakt worden. Dit ook als een uitnodiging om bij de kijker een gevoel van herkenning los te maken.

Een korte introductie van de kunstenaars

Maria Pluskota werkt vooral met olieverf, pastelverf en houtskool. Geboren in 1970 in Polen, maar in Nederland haarjeugdliefde weer opgepakt. Afgestudeerd aan de Wacker Academie schildert ze vooral figuraties, meestal portretten.

Dorota Poniatowska is autodidact. Schilderen is haar passie en betekent voor haar een uiting van mijn creativiteit. In haar atelier in Assendelft werkt ze dagelijks werk aan verschillende thema’s. Ze houdt er van om met kleuren te spelen en het creëren van emotie in een portret.

Marion van der Woude genoot haar opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Ze haalt haar inspiratie uit de dagelijkse dingen van het leven. De menselijke gevoelens en emoties gecombineerd met droombeelden uit het sluimergebied tussen slapen en waken. Vaak met een vleug humor en een laagje fantasie.

Kinga Wieczorek is beeldend kunstenaar en curator (tentoonstellingen). Geboren op 25 juli 1988 te Nowy Tomysl in Polen, opgegroeid in Zbaszyn (Polen). In 2008 studeerde ze cum laude af aan het Lyceum voor Beeldende Kunsten te Zielona Góra. Kinga exposeert regelmatig zowel in Nederland als in Polen. Haar werk is over vrijwel de hele wereld terug te vinden.

Wanneer te zien?

Deze boeiende groepsexpositie is tot 3 januari te zien van dinsdag tot en met zondag tussen 09.00 en 17.00 uur aan de Oude Parklaan 117 in Bakkum. Meer informatie is te vinden op www.notableart.nl/kunstenaars en op de websites van de deelnemende kunstenaars.

Op de foto:
Het schilderij ‘Kruiden’ van Dorota Poniatowska (acryl op doek 80 x 60 cm). (Foto: aangeleverd)