Expositie ‘Face Fears’ bij open atelier Marina & Sabrina

Bakkum – Hoe vaak fietste u al voorbij de dokterswoning aan de Van Oldenbarneveldweg 32?  Bent u nieuwsgierig naar het huis of naar wat daar verder te zien is? Het lijkt een flinke drempel om het atelier te bezoeken, maar het warme welkom en de veelheid aan kunst garanderen een fijn avontuur. Elke vrijdag en elk tweede weekend van de maand staan de deuren wagenwijd open, de toegang is gratis en de koffie staat klaar!

Het thema van de expositie ‘What if…’ wordt uitgebreid met ‘we would face our fears’. Kunst komt rechtstreeks uit je ziel en natuurlijk is het eng om dat te tonen. Marina: ,,Het is zeker niet zo dat iedereen mijn werk mooi of knap moet vinden, maar het zijn wel mijn baby’s. Soms zijn ze lief en soms onuitstaanbaar, maar ze zijn altijd een stukje van mij.’’ Sabrina schildert intuïtief. Er is geen grens tussen haar binnenste en wat er op het doek ontstaat. ‘You got me’ is één van de werken die ze nu voor de eerste maal in een expositie toont. Het is een geëvolueerd product van een live-painting-performance die Sabrina al in 2019 in Bakkum deed. Volgens Sabrina’s gouden regel mag ze een schilderij dat ze met publiek heeft gemaakt, niet meer aanraken. Nu stapelde ze kwetsbaarheid op kwetsbaarheid en negeerde haar grenzen. Ze bracht kleur aan en hoe!

Livemuziek

Op zondag 11 december is er een live optreden van de kleine enthousiaste groep zangers genaamd Hitchmen! Het is een klein koor bestaande uit dertien zangers dat de uitdaging zoekt in een klinkende samenzang van de vier stemsoorten. Hitchmen is gespecialiseerd in Americana: muziek die is afgeleid van authentieke country, folk en blues maar dan in een modern jasje. Ook hier stellen de performers zich bijzonder kwetsbaar op, want de eigen stem doet er echt toe! Hoe passend dat ‘I’m only human’ vierstemmig zal klinken als een klokje. Het live optreden is over twee blokken verdeeld en start 11 december om 14.30 en 15.30 uur. Een natje, droogje en de toegang zijn gratis. Een kleine bijdrage voor het koor is fijn. (Foto: aangeleverd)