Expositie ‘Camilla’ en optreden Kamilliedjes

Bakkum – Met de expositie ‘Camilla’ vieren Marina en Sabrina in hun atelier Pasen, de vrouwelijkheid, de vruchtbaarheid en het voorjaar. ‘Camilla’ is een Italiaanse meisjesnaam die bloeiend, jong, betoverend, maagdelijk en florerend betekent. De galerie Atelier Marina & Sabrina aan de van Oldenbarneveldweg 32 is weer helemaal opnieuw ingericht. Op 7, 8 en 9 april en de vrijdagen tot 12 mei is ‘Camilla’ van 13.00 tot 18.00 uur te bewonderen. Wandel ook door de beeldentuin die de afgelopen weken een complete metamorfose heeft ondergaan en betoverend mooi in bloei staat.

Live optreden

Het is geen toeval dat juist Kamilliedjes op Eerste Paasdag in deze expositie en bij mooi weer ook in de beeldentuin, zal optreden. Kamilliedjes bestaat uit de drie dames Lieke Jacobs, Pauline van Schagen en Mariska van der Leij. Ze zingen onversterkt meerstemmige liedjes in diverse stijlen: folk, country, bluegrass, popliedjes en mantra’s. Vaak met gitaarbegeleiding. Voor dit optreden hebben ze gekozen voor rustige luisterliedjes. Mariska: ,,We herkennen ons in de veelal vrouwelijke, verstilde kunstwerken van Sabrina Tacci en Marina Pronk. Met ons optreden vieren we het vrouwelijke. We streven ernaar de sfeer en emoties van de kunstwerken in het atelier te versterken met onze klanken. Kwetsbaar, emotioneel, vrouwelijk, krachtig en emotioneel. Soms kleurrijk, soms donker of juist licht. Maar altijd echt en dicht bij ons zelf.’’

Meerstemmig

De dames brengen meerstemmig repertoire ten gehore: ,,Het geeft ons een kick als onze stemmen mooi samen komen, het liefst in een intieme setting en buiten in de natuur. Onze naam – Kamilliedjes – staat symbool daarvoor. Het is een samenvoeging van kamille en liedjes. Kamille staat voor ons voor natuur, rust en zachtheid. Onze leeftijden lopen best uiteen. Als twintiger, veertiger en vijftiger vinden we elkaar in onze liefde voor muziek, natuur, meerstemmige zang, rust en stilte.’’ Het live optreden is op 9 april vanaf 15.30 uur bij Atelier Marina & Sabrina en iedereen is van harte welkom. De toegang, een natje en een droogje zijn gratis. Een vrijwillige bijdrage voor de muziek wordt bijzonder gewaardeerd.

Op de foto:
Mariska, Lieke en Pauline vormen samen Kamilliedjes. (Foto: aangeleverd)