Expo ‘Yes’ met Jazzz bij Marina & Sabrina

Bakkum – Op 11, 12 en 13 augustus en de vrijdagen tot 8 september is de expositie ‘Yes’ van 13.00 tot 18.00 uur te beleven bij Atelier Marina & Sabrina aan de Van Oldenbarneveldweg 32.

Natuuurlijk moeten we op tijd nee zeggen, maar daarnaast is vaker ja zeggen ook zo’n slecht idee nog niet! Het kan enorm bevrijdend werken om af en toe met een open blik volmondig ja te zeggen. Met ‘Yes’ laten schilderes Sabrina Tacci en beeldhouwer en fotograaf Marina Pronk zien wanneer zij de stoute schoenen aantrokken en ja zeiden tegen een nieuw avontuur. Zo vindt Tacci grafisch werken spannend omdat het totaal anders is dan haar normale instinctieve en expressionistische werkwijze. Pronk liet haar zekerheden los en vond de liefde op straat in haar spiksplinternieuwe fotoserie ‘Streetlove’.

Live muziek

Alweer bijna een jaar programmeert de bekende Bakkumse saxofoniste Marian Huiberts maandelijks een live optreden bij Atelier Marina & Sabrina en ditmaal verzorgen haar jazzvrienden een zonovergoten middag vol heerlijke jazzklanken. Jazzz: nee, het is geen spelfout. Het is goed zo, een variatie, een improvisatie. Bekende en minder bekende jazzstukken, dat is het materiaal van deze band. Als bij een schilderij zetten deze muzikanten de contouren neer en kleuren die tijdens optredens op creatieve manier in. Daardoor is elk stuk ook voor hen elke keer weer als nieuw. Met Cees van Nieuwburg op drums. Op toetsen (organ) en (voet)bas Hans Gosselink. Op gitaar René Nijenhuis. En op saxofoon Frank Stolwijk.

Say yes to Jazzz en kom op zondag 13 augustus gezellig kijken, luisteren en genieten! Het optreden is verdeeld over twee sets waarvan de eerste start om 15.30 uur en de tweede set start om 16.30 uur. Toegang, een natje en een droogje zijn gratis. Een vrijwillige bijdrage voor de muziek wordt bijzonder gewaardeerd.

Op de foto:
De groep Jazzz met van links naar rechts: Frank Stolwijk, Cees van Nieuwburg, Hans Gosselink en René Nijenhuis. (Foto: Marian Huiberts)