Explosie, brandstichting en meer

 
Dinsdag om 9.25 uur werden de brandweerlieden opgeroepen om een meting te verrichten aan de Laan van Albert’s Hoeve in Castricum, omdat daar een explosie onder de grond had plaatsgevonden waarbij stoeptegels omhoog waren gekomen. Er was een elektrakabel geëxplodeerd, waardoor een groot deel van Castricum zonder stroom kwam te zitten. De monteurs hebben het probleem weer verholpen.
De brandweer moest dinsdag om 13.55 uur uitrukken naar de Vredenoord in Heiloo voor een ongeval met gevaarlijke stoffen in een woning. Er bleek in de woning een thermometer gevallen te zijn en deze was stuk gegaan. Hierdoor was er kwik gelekt.  De spuitgasten hebben alles opgeruimd door een stuk vloerbedekking te verwijderen en dit in een vuilniszak af te voeren.  Bij de actie waren ook de officier van dienst en de officier gevaarlijke stoffen aanwezig.
Om 20.05 uur kreeg de meldkamer bijna gelijktijdig twee containerbranden door via 112; bij de Koekoeksbloem bij basisschool Montessori en naar basisschool Helmgras aan het Korte Land. Er is een duidelijk signalement van de vermoedelijke brandstichters bekend. Een zoekactie van de politie leverde niets op.
Donderdag om 10.00 uur moest de brandweer op pad omdat twee personen vastzaten in een lift aan de Professor van der Scheerlaan. Om 20.45 uur konden ze uitrukken voor een fiets die in de brand stond achter het NS-station. Bij deze brand waren ook weer twee jonge brandstichters gezien. Foto:  Hans Peter Olivier.