Excelsior verslaat Uitgeester Soos

Op dinsdagmiddag 31 oktober verzamelden 22 biljarters zich in de biljartzaal van De Zwaan voor  de traditionele jaarlijkse uitwisseling tussen Soos en Excelsior.

Was men gewend twee maal tegen dezelfde tegenstander te spelen, deze keer gooide wedstrijdleider Cor Krom van uitdager “De Soos” het roer om : men kreeg twee verschillende tegenstanders.

Er werd gespeeld over twee rondes. Eerst over dertig beurten, de tweede ronde over vijfentwintig.Al gauw zat de bekende sfeer bij biljartwedstrijden : stilte én spanning, er duidelijk in. Elk jaar kijken de mannen uit naar deze ontmoeting. Het gaat omwinnen, maar meer nog om gezelligheid.

In ronde één tekende het uiteindelijke resultaat zich al een beetje af: Excelsior won zes partijen , de Soos vier. In zijn wedstrijd tegen Arie Arts stond Piet Haaker op winst, maar Arie slaagde er in om zijn laatste acquitstoot te maken, waardoor deze match eindigde in een gelijkspel. Tussenstand 19 tegen 13.

De Soosmensen probeerden elkaar te motiveren hun beste beentje voor te zetten, om de stand ietwat acceptabeler te maken. Dat lukt echter niet. In de tweede ronde won Excelsior weer zes partijen en de Soos slechts vijf, waardoor de eindstand 37 tegen 28 werd. Al met al werd het een zeer geslaagde middag. De beste partij werd door Chiel van den Bogaard tegen Dick Zonneveld op het groene laken gelegd : In slechts zeventien beurten wist hij zijn opponent op de knieën te krijgen.

Voorzitter Jan Heddes van Excelsior sprak een dankwoord uit voor de uitnodiging en beloofde dat de Soos bij deze voor volgend jaar zal worden uitgenodigd. (F. Zwanikken)