Evean Ledenvereniging start cursus ‘Brein in beweging’

Verbetering van concentratie, energieniveau en stemming

Castricum – Wie regelmatig beweegt, blijft langer gezond. Lichamelijk én geestelijk. Om het brein fit te houden, kunnen mensen elke week een uurtje bewegen op de instapcursus ‘Brein in beweging’ (RGM) van Evean Ledenvereniging in Castricum. Hier trainen ze het geheugen, concentratie en balans én ze ervaren plezier met de andere deelnemers. De cursus start op 1 november in Fruns Dansstudio, Verlegde Overtoom 9 (ingang Jan Hobergstraat) in Castricum.

Deelnemers maken op deze instapcursus kennis met de Ronnie Gardiner Methode (RGM): ze bewegen op het ritme van muziek en zetten daarbij verschillende delen van het lichaam aan het werk.

Gezondere hersenen
Ogen, oren, handen, voeten: tijdens de cursus beweegt alles mee. Zo ontstaan er verbindingen in de hersenen die er niet of niet meer waren. Dit zorgt voor een betere samenwerking tussen de linker- en rechterhersenhelft. En dat heeft een positief effect op het geheugen, concentratie, balans en stemming.

Gezondere hersenen dragen bij aan het doel van Evean Ledenvereniging, namelijk dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.

Een opgeleide docent van RGM Nederland geeft de cursus. De oefeningen worden rustig opgebouwd en zijn door iedereen te leren. Ook krijgt men oefeningen mee voor thuis.

Aanmelden kan tot 21 oktober door te bellen naar 088-383 20 00 of op www.ledenvereniging.nl/hh-brein, daar kan men ook terecht voor meer informatie. (Foto: Pixabay)