Erica Eeltink strijdt op WK Street Workout

Zaterdag 20 september werd voor het eerst de vrouwen kampioenschappen voor Street Workout gehouden in Hoofddorp. Op inzending van een promotiefilmpje van je eigen kunnen, konden diverse Nederlandse sportsters van Street Workout zich inschrijven begin dit jaar. Erica Eeltink uit Uitgeest (rechts op de foto) deed dit ook en werd door de World Federation Street Workout and Galisthenics uitgekozen om Nederland en haar club BARZ UNITE te vertegenwoordigen in deze allereerste Worldcup voor vrouwen. Twee weken voor datum werd hier onverwachts nog een tweede sportster aan toegevoegd, Melanie Driessen uit Beverwijk.

Het WK avontuur begon al een dag eerder en bestond uit het samenkomen van alle dames van over de hele wereld in Hampton by Hilton in Amsterdam, daar werden de dames hun haar en make-up gedaan en volgde een fotoshoot door heel Amsterdam. Zenuwachtig voor deze eerste WK ervaring en nog maar zo kort in training voor deze sport in vergelijk met de andere deelnemers, startte Erica Eeltink zaterdag als allereerste deelneemster aan deze allereerste Female Worlcup Street Workout. Melanie Driessen moest als dertiende.

Beiden hebben zij het ontzettend goed gedaan maar Oona Kivela (Finland 1), Anna Volkova (Rusland 2) en Alejandra Garcia (Spanje 3) waren te sterk. De uitdaging ligt nu in het bekend maken van deze vrij nieuwe sport voor dames en het trainen voor het volgende WK.