Era Richmen schenkt schrijversroyalty’s aan goede doelen

Limmen – Auteur Era Richmen heeft een eerste donatie gedaan uit de opbrengst van zijn boek ‘De Paarse Engel’. De cheque is overhandigd in Rosmalen aan de stichtingen Dream4Kids en AYA Jong & Kanker Foundation. Daar waar Dream4kids droomdagen voor kinderen met een trauma verzorgt, zet AYA zich in voor jong volwassenen die worden geconfronteerd met kanker. D4K-directeur Corine Heuvelmans mocht de cheque ter waarde van zesduizend euro in ontvangst nemen, samen met D4K- fondsenwerver Dominique Oude Wansink en AYA-founder Kim Gringhuis-Ottens.

Lovende kritieken

Het is de tweede keer dat de in Limmen woonachtige thrillerauteur Era Richmen (pseudoniem voor Eric Bakker) zijn volledige boekopbrengst schenkt aan een goed doel. Bij zijn vorige boek ‘De Saraceense Samenzwering’ (2019) doneerde hij alle schrijversroyalty’s aan WarChild. Dat boek werd destijds genomineerd voor verschillende prijzen en ook ‘De Paarse Engel’ krijgt tot op heden zeer lovende kritieken. Richmen bedenkt de spannende verhaallijnen voor zijn pageturners thuis in zijn werkkamer. Parallel aan de hoofdpersoon in beide boeken (een geheim agent die vecht tegen de teloorgang van de wereld) is het schenken van al zijn royalty’s voor Richmen een manier om zelf ook iets bij dragen aan een betere wereld.

,,Van ‘De Paarse Engel’ zijn nu circa elfhonderd exemplaren verkocht’’, schat Richmen. ,,Dankzij een bijdrage van mijn uitgever Letterrijn en een persoonlijke donatie van iemand die gelooft dat er ergens een theater bestaat waar dromen uitkomen, lukte het om dit bedrag te schenken.’’ Richmen hoopt nog meerdere donaties te kunnen doen de komende tijd en bedankt alle kopers van zijn boek.

Op de foto:
Van links naar rechts: AYA-founder Kim Gringhuis-Ottens, Dream4Kids-directeur Corine Heuvelmans, auteur Era Richmen en Dream4Kids-fondsenwerver Dominique Oude Wansink. (Foto: aangeleverd)