Enthousiaste straatcontactpersonen in Bakkum

In mei gaat, in samenwerking met Welzijn Castricum, een groep enthousiaste straatcontactpersonen in hun eigen straat en buurt in Bakkum van start voor wijkondersteuning op divers gebied.

Deze straatcontactpersonen kunnen vragen beantwoorden en suggesties voor de straat of buurt in ontvangst te nemen, informatie geven over praktische ondersteuningsmogelijkheden, bijvoorbeeld over: vervoer, boodschappenhulp, knoppenhulp, klusjes in huis of lichte tuinklussen. Waar gewenst kunnen zij ondersteunen in het uitbreiden van contacten. Bijvoorbeeld: samen een kopje koffie drinken, een wandeling maken of het wijkontmoetingspunt bezoeken in Fase Fier in Bakkum (elke woensdagmorgen van 10-12 uur). Maar ook kunnen wijkbewoners met hen praten over een andere buurtvraag.

De straatcontactpersonen willen graag iets voor hun straat en buurt betekenen en daar waar gewenst inwoners verder helpen om prettig te kunnen (blijven) wonen. Zo kan ondersteuning dichtbij gevonden worden en kan de betrokkenheid in de buurt nog groter worden. Inwoners uit Bakkum die zelf geen buurtvraag of ondersteuning nodig hebben, kunnen wellicht bekenden op de hulp van de straatcontactpersonen attenderen. De contactpersonen zijn verbonden aan Welzijn Castricum en zijn op de hoogte van de verschillende voorzieningen en hulpmogelijkheden in de gemeente. De privacy van inwoners wordt uiteraard gerespecteerd.

Straat/buurtcontactpersonen maken zich bekend middels flyers met bereikbaarheidsgegevens die in de eigen straat en buurt worden verspreid. Ook kunt u op de site van Welzijn Castricum: www.welzijncastricum.nl, zien welke straatcontactpersoon in uw straat en buurt actief is en hoe u deze kunt bereiken. Wilt u algemene informatie over de straatcontactmogelijkheden in Bakkum, dan kunt u contact opnemen met Irene Zijlstra-Duim van Welzijn Castricum, telefoonnummer: 0251-656562 of per mail: info@welzijncastricum.nl.

De groep straatcontactpersonen zoekt uitbreiding voor: de Vinkenbaan, Sifriedstraat, Schelgeest, Dr. Ramaerlaan en de Van Duurenlaan. Ook voor Bakkum Noord worden straatcontactpersonen gezocht. Belangstellenden worden uitgenodigd contact op te nemen met Welzijn Castricum, zie bovenstaande adresgegevens. (foto: Nico Lute)