Enkhuizen verliest met 0-1 van Limmen

Limmen – Zondagochtend, klokslag half twaalf, verzamelde het eerste elftal van Voetbalvereniging Limmen zich op het parkeerterrein bij de eigen accommodatie. Ook stond daar de trouwe aanhang die ook met de bus mee mocht. Anderen kozen ervoor om zelf te rijden. Eén ding was zeker; velen wilden de wedstrijd bijwonen om te zien hoe ons vlaggenschip de eerste horde naar de 2e klasse zou nemen.

Door Willem Koot, Voetbalvereniging Limmen

Na twee minuten was het al raak. Uit een vrije trap van Mees Duinmeijer kwam de terugspringende bal bij Mika Miettinen, die snoeihard inschoot. Nog geen vijf minuten later vergat de scheidsrechter de bal op de stip te leggen. Miettinen werd onderuitgehaald, maar hij zag er niks in. Een mooie aanval van Limmen gaf oudgediende Rick Seignette de kans om uit te halen. Zijn schot kwam op de paal.

Ook Mees Duinmeijer kwam alleen op doel, af maar dat mislukte helaas. Een bal van Mika vanaf de middellijn à la Kees Smit kon ternauwernood over gestompt worden door de keeper. Limmen dus veel beter het eerste half uur. Rust 0-1.

De tweede helft bleef Rick Seignette in de kleedkamer achter, terwijl Kalu van der Steen al geblesseerd was uitgevallen. Op links werd de ingevallen Björn Valkering aangespeeld en zijn knal werd uitstekend gepareerd door de keeper. Mika schoot prima op doel. De keeper had hem niet klemvast, maar de inkomende Jacco de Jong, alleen voor de keeper, schoot in maar uit een reflex behoedde hij Enkhuizen voor een grotere achterstand. Daarna nog een voorzet van Mika op de ingevallen Stan Donker, die de bal niet goed onder controle kreeg. Na 53 minuten in de tweede helft floot scheidsrechter Özyar voor het einde.

Uiteindelijk dus 0-1, waar 0-4 als eindstand beter op zijn plaats zou zijn geweest. Enkhuizen heeft één kans gehad vlak voor tijd. Volgende week de tweede wedstrijd van de drie om promotie en wel tegen Schagen-United. Stiekem heb ik vernomen van supporter Gerrit Tuyn dat ook de supporters van Meervogels Limmen komen aanmoedigen. Wat zou het jammer zijn als deze derby (voorlopig) ter ziele is. Voor beide clubs beter om in de 2e klasse te voetballen. We zullen zien, aan ons ligt het niet.

De herstelde Stan Donker vervangt Mees Duinmeijer. (Foto: aangeleverd)