Energietip: Minder gas gebruiken? Zet ’m op 60!

Castricum – De gasprijzen lijken voorlopig echt niet te dalen. Des te meer reden om je gasverbruik te beperken! Energiecoach René Daalmans: ,,Minder gas gebruiken draagt bij aan vermindering van de CO2-uitstoot. En het zorgt ervoor dat je gasrekening minder stijgt. Korter douchen, de thermostaat een graadje lager, een warme trui: dat helpt!

We hebben het al eerder gezegd: de watertemperatuur van je HR CV-ketel op 60 graden zetten is een makkelijke manier om geld en de uitstoot van CO2 te besparen. Het kan tot 20% minder gasverbruik opleveren! De temperatuur is namelijk gebruikelijk ingesteld op 80 graden. Waarom dan die standaard instelling op 80 graden? Installateurs wisten dan zeker dat de klant het niet koud zou hebben.

Inmiddels weten wij (en de installateurs) dat die 60 graden genoeg is om het behaaglijk warm in je huis te houden. Door de aanvoertemperatuur van de verwarming te verlagen tot 60 graden, halen moderne ketels veel beter hun hogere rendement en bespaar je CO2, energie en gas, en dus kosten! Hoe dan? Kan dat bij alle cv-ketels? Niet bij alle maar wel bij HR-ketels en in de meeste gevallen kun je dat gewoon zelf doen. Hoe je dat precies kunt doen, kun je op de website www.zetmop60.nl vinden. Daar kun je goede instructiefilmpjes voor veel verschillende merken bekijken. Zet ‘m op 60!’’ (Foto: aangeleverd)