Energiecoaches van CALorie krijgen vragen over zonnepanelen

Castricum – Naar aanleiding van berichtgeving in de media krijgen de energiecoaches van CALorie veel vragen over het rendement van zonnepanelen. Eén energiemaatschappij heeft aangekondigd bezitters van zonnepanelen te gaan belasten. Oneerlijk, menen velen. CALorie begrijpt die reactie, maar de extra belasting is verklaarbaar.

Het elektriciteitsnet is nu op zonnige uren overbelast – heel veel zonnepaneelbezitters leveren gelijktijdig energie terug en op donkere dagen nemen veel mensen stroom af zonder dat daar zon ’tegenover’ staat. Dat is dan ‘dure’ elektriciteit. In de zonnige uren ontstaat ook overbelasting en onbalans op het net. De kosten daarvan worden nu gedeeltelijk verhaald op de zonnepanelenbezitter. De coaches van CALorie: ,,Het blijft nog steeds heel voordelig om in zonnepanelen te investeren. De terugverdientijd wordt wat langer maar het loont echt! Het advies is om niet veel meer op te wekken dan je zelf verbruikt. En de panelen waar mogelijk ook op het oosten en westen te leggen.

Ook de toekomstige verandering van de salderingsregeling heeft een doel: gebruik zoveel mogelijk energie die je opwekt zelf en het beste meteen als de zon schijnt.’’ De energiecoaches van CALorie weten allerlei handige hulpmiddeltjes om dat voor elkaar te krijgen. Vraag advies! Kijk op www.calorieenergie.nl voor meer informatie. (Foto: Pixabay)