Energiecoach bij CALorie worden?

Castricum – De lokale energie-coöperatie CALorie is op zoek naar nieuwe energiecoaches. Voor deze vrijwilligersbaan vraagt men een wekelijkse inzet voor het voeren van tenminste één gesprek met een aanvrager. Zo’n gesprek duurt ongeveer zestig tot negentig minuten.

Nanette Popken (foto) is al enige tijd als energiecoach actief. Ze vertelt: ,,Het is leuk om actief mee te kunnen werken aan de energietransitie. Ik ben begonnen met ons eigen huis goed te isoleren en daar heb ik veel van geleerd. Daarna kon ik ook met mensen om me heen meedenken. In de klankbordgroep van CALorie kun je met de met andere coaches overleggen. Dat is heel inspirerend.’’ CALorie helpt inwoners van Akersloot, Bakkum, Castricum, Limmen en De Woude met praktische informatie om energie te besparen in de eigen woning. Energiecoaches komen bij de adviesvragers aan huis en geven ter plekke advies.

Nanette: De vraag naar hulp bij energiebesparing en kostenbesparing neemt fors toe. Wij zoeken daarom enthousiaste mensen die opgeleid willen worden tot energiecoach. Je komt in een team enthousiaste energiecoaches en je krijgt een opleiding tot gecertificeerde energiecoach om ontbrekende kennis en vaardigheden te verbreden en te onderhouden. Je krijgt tevens de beschikking over meetapparatuur en software om het gesprek te ondersteunen.’’ CALorie zoekt vrijwilligers die onderdeel willen zijn van het team en die tijd kunnen vrijmaken om minimaal eens per week een gesprek te begeleiden.

De agenda bepaal je uiteraard zelf in samenspraak met de bewoner en een collega-coach. ,,Iedereen is welkom, maar ben je bijvoorbeeld werkzaam (geweest) in de installatie-, aannemers- of adviesbranche en/of heb je ervaring met het verduurzamen van de eigen woning, dan zijn we helemaal blij! Belangrijk is dat je onderdeel wilt zijn van ons team.’’ Wil je meedoen? Neem contact op en loop eens mee met een energiecoach om te ervaren of het bij je past. Bekijk ook www.calorieenergie.nl voor informatie. Aanmelden kan door een e-mail naar rinco.bakker@calorieenergie.nl te sturen. (Foto: aangeleverd)