En de naam wordt… ‘Lokaal Vitaal’

Castricum – Zoals al aangekondigd in deze krant van 10 februari gaan de plaatselijke partijen GKenG (Castricum Kern(en) Gezond) en GDB (Gemeente- en Dorpsbelang voor de verkiezingen van 2022 een fusie aan. De nieuwe naam werd vorige week prijs gegeven en daar is volgens het voorlopige bestuur heel bewust voor gekozen.

Door Hans Boot

Als partijen of verenigingen met elkaar fuseren, is het altijd een hele klus om een nieuwe originele naam te bedenken, waarin iedereen zich kan vinden. Bert Meijer (voorzitter CKenG) zegt daarover: ,,We zijn begonnen met een longlist met dertig ideeën en hebben die steeds verder uitgedund totdat het gezamenlijke bestuur het unaniem eens was over ‘Lokaal Vitaal’. Het woord lokaal hoef ik niet toe te lichten en vitaal staat voor levendig en krachtig. Met andere woorden: een nieuwe gezonde club, gericht op de toekomst.”

Voor de nieuwe naam is een passend logo ontworpen, waarover Cees Hollenberg (voorzitter GDB) uitleg geeft: ,,We hebben in de eerste plaats gekozen voor de kleuren blauw en groen, die ook deel uitmaken van het wapen van Castricum. Vanwege de vijf kernen van onze gemeente bevat het logo een klaver vijf. Dat bevat nog meer geluk en plezier dan een klavertje vier. Het geeft tevens niet alleen de verbinding aan tussen de burgers, maar ook die tussen heden, verleden en toekomst. De punt op de i is een groen blaadje en slaat op jong en nieuw.” De vlaggen voor de nieuwe partij zijn al gemaakt, maar moeten nog even de kast in voordat ze kunnen worden gebruikt.

Beide bestuursvoorzitters zijn door de lokale zender C-TV uitgenodigd om in het programma Couleur Locale alles te komen vertellen over de nieuwe partij. Op zondag 2 mei 12.00 uur wordt dat gesprek uitgezonden. Daarna twee weken lang om 09.00 uur, 12.00 uur, 15.00 uur, 18.00 uur, 21.00 uur en 23.00 uur. De uitzending is ook via YouTube en via de website www.castricum105.nl terug te zien.

Op de foto:
De vertegenwoordigers van de kernen Castricum, Akersloot en Limmen. Van links naar rechts: Bert Meijer (CKenG), Cees Hollenberg en Willem Laan (beiden GDB). (Foto: Hans Boot)