Emergo start doneeractie voor ondersteuning jeugdactiviteiten

Castricum – De komende week gaan de leden van muziekvereniging Emergo op pad om huis aan huis een folder rond te brengen. De folder bevat het verzoek een donatie te geven voor de jeugdafdeling van Emergo.

U bent Emergo de afgelopen maanden vast wel een keer tegengekomen bij één van de optredens tijdens het Smaakmakers Festival, Bakkum Bruist, Muziektuinen of de Veteranendag. Emergo ondersteunt in Castricum al ruim honderd jaar muzikaal feestelijke evenementen, (officiële) gelegenheden en herdenkingen. Ook verzorgt Emergo optredens in de verzorgingstehuizen van Castricum. Maar er is geld nodig om deze gewaardeerde muzikale en sociale activiteiten te kunnen blijven doen. Het geld voor de vereniging wordt voor het grootste deel opgebracht door contributies van de leden. Daarnaast ontvangt de vereniging een bescheiden subsidie van de gemeente Castricum.

Omdat het budget niet toereikend is, vraagt Emergo aan de inwoners van Castricum een donatie voor met name de jeugdactiviteiten. Het investeren in de muzikale ontwikkeling van de jeugdleden is één van de belangrijke speerpunten van de vereniging. Emergo biedt de jeugd in de gemeente op een laagdrempelige manier de kans zich muzikaal te ontwikkelen en zich bewust te worden dat zij deel uitmaken van de Castricumse gemeenschap. Dit doet Emergo onder andere door muzikale projecten op de basisscholen in Castricum, muzieklessen, samenspelgroepen en speciale optredens voor de jeugd.

Voor dit alles zijn muziekinstrumenten nodig en die zijn duur. Daarom wordt via de folderacties gevraagd om een donatie. Door uw donatie is Emergo in staat voor de jeugd nieuwe instrumenten aan te schaffen en de huidige instrumenten te onderhouden. Wilt u niet wachten op de folder maar gelijk al een donatie overmaken? Ga naar www.emergo.org/doneer òf betaal op NL82 INGB 0001 8519 23 t.n.v. Castricumse Muziekvereniging Emergo. (Foto: aangeleverd