Emergo sluit seizoen af op het Bakkerspleintje

Op zaterdagavond 7 juli geven meerdere verenigingsonderdelen van muziekvereniging Emergo Castricum een optreden op het jaarlijkse buitenconcert op het Bakkerspleintje. Het opleidingsorkest, Backum Brass en het fanfareorkest sluiten op deze manier het muzikale seizoen af.

Het opleidingsorkest start de avond met een gevarieerd programma, waarin ze laten horen dat ze afgelopen seizoen onder leiding van dirigent Zoran Rosendahl weer veel hebben geleerd in het samenspel. Na de zomer gaan er veel jonge muzikantjes vanuit het opstaporkest doorstromen naar het opleidingsorkest, dus dan start er weer een nieuwe uitdaging om hen mee te nemen in de muzikale ontwikkeling. Ook speelt het opleidingsorkest op 7 juli nog een nummer samen met het fanfareorkest om elkaar beter te leren kennen.

De brassband Backum Brass is begin juni naar het internationale festival in Amboise in Frankrijk geweest. Daar hebben ze zowel met de marswedstrijd als op het podium een beker in de wacht gesleept. Samen met de chansonnier en gitarist Edouard treedt Backum Brass onder leiding van Vincent Verhage ook op tijdens het buitenconcert.

Ook het fanfareorkest is op 7 juli van de partij. In het programma onder leiding van dirigent Erik van de Kolk worden solowerken afgewisseld met een mars en Keltische muziek. Vorige zomer nam het orkest succesvol deel aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, maar na dit concert gaan de muzikanten genieten van een welverdiende zomervakantie.

Het concert op het Bakkerspleintje in het centrum van Castricum begint om 19.00 uur. Het is aan te raden om zelf een (klap)stoeltje mee te nemen om te genieten van deze zomerse, muzikale avond.

 

Foto:

Sofie is tijdens het buitenconcert te horen in het opleidingsorkest. Op de foto staat ze samen met haar docente Kim Hoogvliet