Elk weekeinde hockeyplezier bij MHCC

Castricum – De officiële wedstrijden tegen andere hockeyclubs liggen noodgedwongen stil, maar bij MHCC zitten ze niet bij de pakken neer. Alle jeugdleden, maar ook andere jonge kinderen die zin hebben in een sportieve ochtend, kunnen de komende weekeinden lekker hockeyen op sportpark Wouterland.

In het afgelopen weekeinde vonden de eerste activiteiten al plaats. Op zaterdag 24 oktober namen de jongste leden die al officiële wedstrijden spelen het tegen elkaar op in een onderlinge FIH Pro League. Van Spanje tot Nieuw-Zeeland: in verschillende landenteams streden de kinderen om de winst. De komende zaterdagen zal blijken welk gelegenheidsteam het beste uit de bus komt.

Kennismaken met de hockeysport

Op zondagochtend 25 november waren jongens en meisjes van vier tot en met zes jaar welkom op de club. Van trucjes leren en lekker hard rennen tot goals leren scoren: tijdens de miniwedstrijdjes maakten de jonge deelnemers op een leuke manier kennis met de hockeysport. Lijkt je dit wel iets voor jouw (klein)kind? Geef hem of haar dan via jongstejeugd@mhcc.nl op voor deelname. De eerste drie keer meedoen is gratis.

Kinderen moeten kunnen blijven sporten

Uiteraard neemt de hockeyclub tijdens deze activiteiten voor kinderen alle coronamaatregelen in acht. Dat vergt de nodige aanpassingen, maar het weerhoudt MHCC niet om daar het beste van te maken. Tanja Heijda van de Jongste Jeugdcommissie vertelt: ,,Bij MHCC vinden we het superbelangrijk dat kinderen kunnen blijven sporten. Lekker bewegen in de buitenlucht, leren samenwerken en nieuwe vriendjes maken: dat gunnen we elk kind. Juist nu.’’ (Foto: MHCC)