Elise Llama (FC Castricum) krijgt uitnodiging voor Noord-Hollandselectie

Castricum – Veel jonge voetballers dromen ervan om profvoetballer te worden, maar het is maar voor weinigen weggelegd. Voor Elise Llama, speelster van FC Castricum O13-2, komt die droom nu een stap dichterbij. De KNVB heeft Elise namelijk opgenomen in de voorselectie van Noord-Holland. De uitnodiging betekent dat Elise gaat meetrainen met de O12 selectie van Noord-Holland.

De 11-jarige Elise was even sprakeloos toen de brief met de uitnodiging vorige week thuis op tafel lag. Elise is normaal vrij nuchter, maar hier was ze even beduusd van. ,,Oh!”, was haar eerste reactie. Vader Bert en moeder Esther vroegen zich af of ze het eigenlijk wel leuk vond. ,,Ja, ja hoor, erg leuk zelfs”, sprak ze met glinsterende ogen. Die nuchterheid is een goeie eigenschap van Elise. Ze heeft trouwens meer goede eigenschappen. Elise is namelijk erg gedreven en doet altijd haar best. Haar sterke punten zijn haar traptechniek, haar passeerbewegingen en Elise is bijna perfect tweebenig. Dat is vrij zeldzaam. Elise neemt om die reden vaak de corners in het team. Die brengt ze dan strak en feilloos voor de goal. Zaterdag nog nam ze de corner waar de 1- 0 uit kwam!

Als meisje in een team met verder jongens staat ze goed haar ‘mannetje’. Ruim voor de training is ze al druk in de weer met de bal, vaak met trainingsmaatje Casper samen, ook zo’n gedreven speler die altijd goed zijn best doet, net als Elise. Elise traint, net als hij, met een lach op haar gezicht, maar altijd serieus. Spelplezier en willen leren, dat straalt ze uit. Elise is een heel fijne speelster in het team O13-2. Wie weet hoever ze kan komen. Zet hem op Elise! (Foto: aangeleverd)