Elfen in de elfde Sprookjestuin

Castricum – Het is weer bijna zover: van 17 tot en met 21 juli komen alle sprookjes voor de elfde keer weer tot leven en verandert de Tuin van Kapitein Rommel in een magische wereld. Vanaf 6 juli kun je kaarten reserveren. Deze zijn uitsluitend via www.tuinvankapiteinrommel.nl verkrijgbaar op basis van een vooraf te kiezen tijdslot. Toegang: 5,00 euro per kind, maximaal twee volwassen die de kind(eren) begeleiden hebben gratis toegang. Er is geen kaartverkoop aan de poort.

De elf is een mythisch wezen en in de sprookjeswereld een magisch getal. De elfde Sprookjestuin is daarom een bijzondere verjaardag. Een verjaardag met elfen, de wezentjes die voorkomen in mythes, sprookjes en volksverhalen. Bestaan elfen dan ook in het echt? Ja, ze bestaan echt tussen 17 en 21 juli in de Sprookjestuin in de Tuin van Kapitein Rommel. Zou het dan ook echt waar zijn dat nieuwe elfjes daar om de elf jaren geboren worden? In een geheel nieuw sprookje beleef je dit in de kraamkamer van de elf, het kleine magische wezentje van een haast onnatuurlijke schoonheid met vleugels en puntoren.

Naast de elfjes is er nog veel meer te beleven in de Sprookjestuin. Anita Boots vertelt over het lieveheersbeestje dat zijn stippen zoekt. Zij maakt er een prachtige voorstelling van in het grote lieveheersbeestjeshuis. Door de hele tuin vind je lieveheersbeestjes. Verder kun je dansen met de zwanen en zie je Sneeuwwitje die slaapt? Durf jij de reus onder de voeten te kriebelen? Kus jij de kikker?…en zal er een mooie prins te voorschijn komen? En kun je ook de draak verslaan? Zoek de kabouters en de trollen. Zing mee met Roodkapje of kom griezelen in het enge bos. De Sprookjestuin is een geweldig familie-uitje en een leuke belevenis voor jonge kinderen en hun (groot)ouders! (Foto: aangeleverd)