Elektrische deelauto groot succes in Castricum

Castricum – ,,Veel inwoners zijn erg blij met de deelauto’’, aldus een enthousiaste Marjolein Zonjee van CALorie. Er zijn inmiddels vier deelauto’s in Castricum en daar wordt druk gebruik van gemaakt. ,,We horen van inwoners terug dat ze het erg lekker vinden rijden, zo’n elektrische auto. Het is een automaat en het is vaak ook nog goedkoper dan een eigen auto rijden.’’

Zaterdag 11 maart is het weer mogelijk om een proefrit te maken in een elektrische deelauto. Deze keer staat de werkgroep Mobiliteit van Energiecoöperatie CALorie met twee auto’s op een locatie in Koningsduin (Oude Parklaan, ter hoogte van het oude mannenpaviljoen). Tussen 14.00 en 16.00 uur kun je terecht voor een proefrit. Op deze dag kun je ook met al je vragen over autodelen, de werking van de app en de abonnementen terecht.

Het delen van elektrische auto’s is een zeer effectieve manier om je ecologische voetafdruk te verkleinen en je maandelijkse kosten te verlagen. Als deelnemer van een gebruikersgroep weet je met wie je auto’s deelt. Dat voelt vertrouwd. Ook zzp’ers en lokale organisaties kunnen meedoen, en de deelauto gebruiken voor zowel zakelijk als privé. ,,Waar het gebruik voor particulieren het hoogst is ’s avonds en in het weekend, gebruikt men de auto zakelijk vooral doordeweeks en overdag. Dat vult elkaar dus mooi aan.’’ aldus Marjolein van CALorie. Bij voldoende interesse in een buurt komt er een elektrische deelauto bij. Kijk voor meer informatie en aanmelden op: www.onzeauto.com/samenslimrijden/castricum. (Foto’s: aangeleverd)