Eind langzaam in zicht voor werkzaamheden Rijksweg

Limmen – Het werk aan de Rijksweg begint langzaam richting het einde te gaan. Vanaf half juni is de zuidelijke helft van de Rijksweg klaar en begint fase 7 van het werk. Voor omwonenden wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd, in samenwerking met Aannemingsmaatschappij Van Gelder, waarin de omwonenden en ondernemers worden bijgepraat. Het renoveren van de Rijksweg, dat gericht is op het verbeteren van de verkeersveiligheid en de hele infrastructuur, gaat langzaam door.

Vertraging werkzaamheden

Hoewel de oorspronkelijke planning vertraging heeft opgelopen door diverse onvoorziene omstandigheden en de kosten hoger zijn uitgevallen, gaan aannemingsmaatschappij Van Gelder en de gemeente ervan uit, dat het werk op tijd klaar is.

,,We begrijpen dat de lange werkzaamheden veel overlast hebben veroorzaakt voor zowel bewoners als ondernemers in het gebied’’, zegt wethouder Valentijn Brouwer (Verkeer). We zijn iedereen dankbaar voor hun geduld en begrip, maar mensen moeten nog even volhouden. Ik ben blij dat we overeenstemming hebben met de gemeenteraad en uitvoerder Van Gelder het werk af te maken. De heringerichte Rijksweg zal dan niet alleen moderner zijn, maar ook veel verkeersveiliger.’’

Veiliger en beter

De Rijksweg wordt vernieuwd en opnieuw ingericht. De riolering wordt opgeknapt en er worden nieuwe kabels en leidingen gelegd. Na deze grote opknapbeurt kan de weg weer lange tijd mee. Er komen ook betere verkeersvoorzieningen, nieuwe wegmarkeringen en bredere fietspaden. (Foto: Bos Media Services)