Eigenaresse Tuut-Tuut fietsenverhuur: ,,Hartstikke leuk, al die aandacht’’

Castricum – Ineens werd het vorige week druk in en vóór de winkel Tuut-Tuut fietsverhuur aan de Dorpsstraat, nadat bekend was geworden dat de jury van het platform SlechteSlogans.nl de slogan ‘Put the fun between your legs’ tot slechtste slogan van 2023 had uitgeroepen. Eigenaresse Marieke van der Zande (31) behaalde 21 procent uit ruim 5.800 stemmen en liet hiermee de bedenkers van slogans als ‘Have a naai’s day!’ van Rijkers Naaimachinespecialist en ‘Everything for stuffing your pussy!’ van kattenspeciaalzaak 4Cats achter zich.

Door Henk de Reus

Het nieuws blijkt snel rond te gaan. Marieke wordt door verschillende landelijke media gebeld en een team van SBS6 wil voor het programma Hart van Nederland Marieke graag voor de camera interviewen. Met de NOS en Tik-Tok wordt een beeldverbinding tot stand gebracht. Onderwijl komen buren, klanten, vrienden en bekenden, al dan niet met bloemen langs om Marieke te feliciteren met haar prijs.

Als het SBS-team ’s middag arriveert oogt Marieke ontspannen. Ze laat het allemaal over zich heen komen. ,,Het spannendst vind ik het eindresultaat. Je weet nooit hoe ze erin knippen en plakken. Dit gebeurt buiten mij om’’, aldus Marieke.

Trots

Wat vindt ze zelf van de prijs? Marieke: ,,Ik wist niet eens dat ik genomineerd was, maar vind het wel hartstikke leuk, al die aandacht en ik ben er echt wel trots op. De slogan is een paar jaar terug bedacht toen ik samen met een vriendin een fietsverhuurbedrijf runde. We lieten de tekst op onze kleding drukken. Toen ik als eenmanszaak het huidige pand betrok, zette mijn vriend als verrassing de tekst op het raam. Ik vind het leuk wanneer mensen vrolijk worden bij het zien ervan en dat ze lachend een fiets bij mij huren om van het mooie duingebied te genieten. En wat alle aandacht betreft? Men weet ons nu nog beter te vinden!’’ (Foto’s: Henk de Reus)