Eigenaren stellen tuinen weer open voor bezichtiging

Regio – De Open Tuinen Weekenden komen er weer aan! Deze maand en begin volgende maand kunnen liefhebbers van bloemen en planten weer een leuke wandel- of fietstocht maken naar een tuin in deze regio. Het landelijke Open Tuin Weekend is op 17 en 18 juni, maar in onze regio zijn vanaf komende zaterdag vier weekenden lang diverse tuinen te bezichtigen.

Het bezoeken van andermans tuin kan veel inspiratie opleveren. Daarnaast is het een ontspannende bezigheid waar je nog iets van opsteekt ook! Het landelijke thema is dit jaar de stads- en balkontuin. Dat wil echter niet zeggen dat alleen tuinen, die aan deze beschrijving voldoen, deelnemen aan het evenement. Het aanbod is zeer divers en iedere tuineigenaar kon zich aanmelden voor deelname.

Limmen en Heiloo

In onze regio bijten Limmen en Heiloo het spits af. Daar zijn op 10 en 11 juni diverse tuinen te bezichtigen. Het is verstandig om voor vertrek eerst goed te controleren welke tuinen op welke dagen open zijn. Veel tuinen zijn alleen op 11 juni open, terwijl andere tuinen op beide dagen te bezichtigen zijn. Van een kleine romantische tuin midden in het centrum van Limmen met een oppervlakte van slechts 75 vierkante meter tot een zeer veelzijdige grote tuin inclusief kas met een totale oppervlakte van 8000 vierkante meter, de variatie is groot.

Akersloot en Uitgeest

De deelnemende tuinen in Akersloot en Uitgeest zijn op 17 en 18 juni te bezichtigen. Behalve de tuinen van meerdere particulieren zijn dan ook de tuinen van volkstuinvereniging De Kuil naast het hertenkamp in Uitgeest voor bezichtiging toegankelijk.

Castricum en Bakkum

Wie mooie tuinen in Castricum en Bakkum wil bekijken, kan dat doen op 24 en 25 juni. Elf tuineigenaren stellen in dat weekend hun tuinen open voor publiek. Een vlindertuin, een tuin met vijvers of een landelijke cottagetuin? Het is er allemaal te zien!

Heemskerk en Beverwijk

Als laatste in deze reeks zijn Heemskerk en Beverwijk aan de beurt. In Heemskerk zijn overigens niet alleen tuinen van particulieren geopend in het weekend van 1 en 2 juli, maar ook de bijzondere tuin achter kasteel Assumburg is zeer de moeite waard. Op 2 juli kunnen bezoekers om 14.00 uur deelnemen aan een gratis rondleiding door deze tuin.

Bekijk op de website van Groei & Bloei de lijst met locaties en datums. Bij elke tuin staat een kort beschrijving, zodat je als bezoeker vooraf al weet wat je er kunt verwachten. (Foto: aangeleverd)