EHBO-vereniging Castricum start nieuwe cursusreeks

Castricum – Na de zomervakantie verzorgt EHBO-vereniging Castricum twee cursussen Eerste Hulp (het EHBO-diploma). Op dinsdag 7 september 2021 start een cursus Eerste Hulp die zoals voorgaande jaren geheel klassikaal gegeven wordt. Op zaterdag 13 november 2021 start een cursus Eerste Hulp waarbij deelnemers voorafgaand aan de klassikale lessen de theorie via e-learning online volgt.

Het verlenen van eerste hulp kan levensreddend zijn. In de cursus EHBO zijn verslikking, reanimatie, het bedienen van de AED en de eerste hulp aan kinderen inbegrepen. De lessen worden gegeven van 19.30 tot 21.30 uur in het EHBO-leslokaal in cultureel centrum Geesterhage. De cursus met e-learning bestaat uit een traject waarbij de deelnemers op hun gemak achter de computer alle theorie doornemen en aansluitend vier praktijklessen om de handelingen uitgebreid te oefenen. Het doorlopen van de theorielessen neemt circa acht à tien studie-uren in beslag. De aansluitende praktijklessen worden eveneens in Geesterhage gegeven. De examens vinden in december plaats.

Coronaveilig

De cursusavonden en het examen worden op een veilige en verantwoorde wijze gehouden. Daarbij worden de coronarichtlijnen van de overheid strikt gevolgd. De groepsgrootte is beperkt en de lesruimte biedt voldoende gelegenheid om afstand tot elkaar te houden. Bij binnenkomst worden de handen gedesinfecteerd en bij de oefeningen draagt u (door de EHBO beschikbaar gestelde) handschoenen. Uiteraard blijft u thuis bij gezondheidsklachten. Over het inhalen van lessen worden afspraken gemaakt. Indien de cursus van overheidswege wordt stopgezet, kunt u op latere datum de cursus zonder extra kosten afmaken en examen doen.

Aanmelding en kosten

Voor zowel de klassikale cursus als de cursus met e-learning bedraagt het cursusgeld 165 euro. Afhankelijk van uw keuze is dit inclusief een lesboek met werkboek of een e-learning met naslagboekje, plus oefenverband en examenkosten. Veel zorgverzekeraars vergoeden (deels) de cursus. U kunt dit navragen bij uw verzekeraar. Alle informatie over de cursussen is op www.ehbocastricum.nl te vinden. Daar staat ook een inschrijfformulier. Voor informatie of aanmelding kunt u ook contact opnemen met 0251 651060 of een e-mail naar secretaris@ehbocastricum.nl sturen. (Foto: Michael Raab via Pixabay)