Eerste verlies van Limmen tegen agressief De Rijp

Limmen – Voetbalvereniging Limmen heeft het eerste verlies van dit seizoen moeten incasseren. Het werd 1-0 voor thuisploeg De Rijp, maar Limmen behoudt wel de koppositie. In een bomvol De Rijp was het moeilijk parkeren vanwege het midwinterfeest. Zeker vijfentwintig aanhangers van Limmen waren per fiets (gratis) over het pontje bij Akersloot gegaan om hun ploeg aan te moedigen. De terugreis was niet vrolijker dan heen, toen de ploeg getrakteerd werd op warme glühwein.

Door Willem Koot

De wedstrijd begon aan beide zijden fel en dat resulteerde in diverse kansen over en weer. Zo schoot Mika Miettinen de bal binnen uit buitenspelpositie en kreeg Stan Donker een goede mogelijkheid om te scoren maar tikte de bal over. Ook Jacco de Jong had zondag zijn dag niet. De keeper van De Rijp fungeerde de gehele wedstrijd als laatste man. Elke dieptepass onderschepte hij prima. Limmen had hier mijns inziens meer gebruik van kunnen en moeten maken. Eén schot op doel vanaf de middellijn en de keeper weet dat hij op doel moet staan. Al met al een boeiende wedstrijd die met 0-0 de rust in ging.

Na de thee was het niet anders. De Rijp rook één punt en wilde dat koste wat kost vasthouden. Limmen kwam nog dicht bij een doelpunt middels Stan. Zijn schot ging rakelings naast. Ook onze doelman moest zich vaak onderscheiden, maar uit een corner tien minuten voor tijd moest hij het antwoord op de kopbal schuldig blijven. Limmen zette alles op alles en zelfs keeper Jesse Glorie werd naar voren gestuurd. Drie minuten in blessuretijd werd afgefloten door de goed leidende scheidsrechter Van der Ploeg. Ondanks dit verlies staat Limmen nog steeds bovenaan met een verschil van vier punten met Koedijk.  We gaan vakantie vieren en we zien elkaar weer in 2023 als we gezamenlijk naar Egmond aan de Hoef fietsen voor een beter resultaat. (Foto: Willem Koot)