Eerste strand- en duinloop van dit seizoen

Castricum – Nadat vorig winterseizoen alle strand- en duinlopen niet door konden gaan vanwege de lockdown, was het zondag 31 oktober eindelijk zover. De deelnemers hadden uitgekeken naar de eerste loop van dit oudste loopevenement uit de regio. Voor de een ging het om het wedstrijdelement, voor de ander was de loop een recreatieloop. Voor de vele kinderen een sportief begin van de zondagmorgen.

Om 10.15 uur stonden maar liefst 129 deelnemers aan de start van de 2,2 kilometer en 4 kilometer, waaronder veel kinderen met hun ouders. Want het leuke bij de strand- en duinlopen van AV Castricum is toch wel dat ouders samen met hun kind mee kunnen doen. Na het startschot liepen de deelnemers enthousiast over de atletiekbaan richting het bos, waar de route al snel het heuvelachtig pad achter de ijsbaan volgde. Een half uur later – voor de 10 en 15 kilometerloop – stonden er 186 gemotiveerde hardlopers aan de start.

10,1 km – heren senioren

De wedstrijdafstand werd bij de heren gewonnen door Sven Schoonebeek (AV Lycurgus) met een tijd van 33.16 minuten, wat betekende dat hij met een ongelooflijk hoog tempo van 3,17 per km door de duinen raasde. Tweede werd Lars Remijn (AV ’23) met een tijd van 37.20 en de derde plaats was voor Vincent Docter van AV Castricum, hij zette een tijd van 38.01 op de klokken.

10,1 km – heren 40+

Walter de Graaf won in 38.46, tweede werd Koen van Spanje in 39.29 en de derde plek op het podium was voor Richard Dijkhuizen met een tijd van 39.42 minuten. Allen zijn lid van AVC.

10,1 km – heren 50+

Marcel Termes (Loopgroep Aart Stigter) won met een tijd van 40.54. De tweede plaats was voor Rowdy Liesker van AV DEM (41.30) en de derde plaats ook voor een deelnemer uit Beverwijk, Ben Bijwaard (42.59 minuten).

10,1 km – dames senioren

Bij de dames was Nienke Kluft van AV Castricum de winnares met een tijd van 41.52. Tweede werd Jeske van der Pal van AV Zaanland, zij liep 42.22. De derde plek was voor Felicia Los van AV ’23, met een tijd van 44.44 minuten.

10,1 km – dames masters (35 jaar en ouder)

De eerste plaats was voor Sanne Bakker van AV DEM, zij won met een tijd van 45.10 minuten. De tweede plaats werd ingenomen door Judith Peterink van AV Castricum met een tijd van 45.35 en de derde plaats was voor haar trainingsmaatje Judith Tamis (45.39).