Eerste Run for KiKa Alkmaar succes!

Regio – Zondagmiddag vond de eerste editie van Run for KiKa Alkmaar plaats in recreatiegebied Geestmerambacht. Bijna 750 deelnemers hebben een mooie en sportieve dag beleefd voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Daarmee hebben zij een fantastisch  bedrag van 76.085,68 euro opgehaald! 

Een grote bijdrage werd geleverd door Team Nina. Het team van vrienden en familie van de driejarige Nina uit Castricum. Nina heeft een hersentumor en krijgt chemotherapie om de groei van de tumor te stoppen. Ze moet tot haar puberteit behandeld worden.

,,Fantastisch dat zoveel mensen zich letterlijk in het zweet hebben gerend om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KiKa”, zegt Jacqueline Zomerdijk namens de organisatie. ,,Samen kunnen we het verschil maken voor kinderen met kanker.” Afstanden van tien of vijf kilometer zijn  afgelegd en ook de kleinere fanatiekelingen leverden hun bijdrage tijdens de 1 kilometer KidsRun.

Er  staan voor 2019 nog prachtige najaarse edities op de planning. Meer informatie is te vinden op www.runforkika.nl.  Via de site kan er nog gesponsord worden en kunnen lopers zich ook inschrijven. (Foto: Kees Zonneveld)