Eerste rayonwedstrijden van het seizoen starten goed voor DOS Castricum

Castricum/Beverwijk – Zaterdag en zondag werden in Sporthal Beverwijk de eerste voorwedstrijden van rayon Kennemerland geturnd. Zaterdag begon de wedstrijd met de turnsters van niveau 5; Iris Spil, Jill de Ruijter en Isabel Stein op baan 1 en Jolijn Kronenberg, Amber Schermer, Féline Denneman, Feline van Graas en Lucille Glorie in Supplement G op baan 2.

Iris, Jill en Isabel turnden alle drie een stabiele en nette wedstrijd, hetgeen voor Iris resulteerde in een zilveren medaille. Jill liet een prachtige sprong zien en Isabel turnde heel netjes op vloer, zij werden heel knap negende en tiende. De meiden van Supplement G waren zichtbaar zenuwachtig, maar lieten zich niet gek maken. Lucille turnde een prachtige vloeroefening, Jolijn liet een knappe sprong zien en Féline een perfecte brugoefening. Amber en Feline bleven beiden staan op balk en voor Feline werd haar wedstrijd beloond met een bronzen medaille.

In wedstrijd 3 mochten Sophie Lee en Neda Zanoni hun kunsten vertonen. Hun eerste wedstrijd voor DOS in niveau 7, erg spannend! Neda heeft hard gewerkt aan haar arabier op vloer en dat was te zien; ze werd uiteindelijk tiende. Sophie haalde de hoogste score van de wedstrijd aan brug en werd daarvoor beloond met een bronzen medaille voor haar vierde plaats. Zondag startte Sophie Denneman (senior supp. D) in de eerste wedstrijd. Voor haar was dit het eerste seizoen in dit niveau. Ze startte goed op balk met een mooie handstanddoorrol, maar moest helaas voortijdig stoppen vanwege een opgelopen blessure.

De tweede wedstrijd was voor velen een vuurdoop. Benthe Brakenhoff, Merel Feller, Jasmijn van der Meulen, Eefje Franken, Fleur Kolk, Fenna Groen, Warea Antipin, Maud Marquilhas, Roos Rote en Fleur Denneman startten in niveau 6. Jasmijn en Benthe deden voor het eerst arabier flikflak op vloer. Maud en Eefje lieten mooie radslagen zien op balk. Fenna, Roos en Merel lieten een mooie brugoefening zien, waarbij Merel als een van de weinigen een salto deed! Warea en Fleur Kolk turnden alle toestellen stabiel, Fleur Denneman liet voor het eerst haar vloeroefening zien op muziek. Denneman en Feller eindigden uiteindelijk op een respectievelijke tweede en vierde plek. Het was een vliegende start en DOS kijkt vol goede moed naar de volgende rayonwedstrijd in februari. (Foto: Marlous de Bruijne)