Eerste punten voor Limmen tegen Zeevogels

Limmen – Limmen ontving in het afgelopen weekeinde Zeevogels. De thuisploeg wist de wedstrijd te verzilveren: 2-0.

Door Willem Koot (vv Limmen)

Ik moet diep in mijn geheugen graven wanneer Limmen de competitie opende tegen Zeevogels. Dat is minimaal vijftig jaar geleden. Toen speelde Limmen nog op het oude veld. Het was traditie dat Limmen een thuiswedstrijd met kermis had en wel tegen Zeevogels. Dit keer een half uur eenrichtingsverkeer op het doel van Zeevogels zonder doelpunten. Daar maakte Stan Donker een einde aan. Uit een goed lopende aanval rondde hij bekwaam af. Nog geen minuut later kregen de Hoevers een kans uit een corner, echter iedereen liet de bal lopen. Vlak na de rust weer een mooie aanval van Limmen. Mees Duijnmeijer kapte schitterend een verdediger uit en schoot met links onder de keeper de 2-0 binnen. In de 60e minuut een niet te missen kans voor Zeevogels, maar het schot ging over. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het spel er niet beter op. Sem Winter en Job Min werden gewisseld voor Wester Kuijper en Björn Valkering. Met nog tien minuten op de klok moest het achterin dichtgetimmerd worden. Dat lukte, maar als Zeevogels een klein beetje zorgvuldiger met de kansen was omgegaan, had het zomaar een andere uitslag kunnen zijn. Toch wel een verdiende overwinning.

De pupillen Naud en Bram vergezellen scheidsrechter De Jager. (Foto: aangeleverd)