Eerste Oer-IJ Expeditie

Op Hemelvaartsdag donderdag 25 mei vindt de eerste editie plaats van de Oer-IJ Expeditie, een nieuw wandelevenement dat op een originele en verrassende manier de deelnemers kennis wil laten maken met de geschiedenis van dit bijzondere buitengebied in de driehoek Castricum, Uitgeest en Heemskerk.

Inmiddels hebben meer dan 2500 mensen ingeschreven. Dat is ook het maximale aantal wandelaars, dus inschrijven is niet meer mogelijk. De organisatie is in handen van Le Champion, in samenwerking met de Stichting Oer-IJ. Huis van Hilde en het PWN zijn partners. De gemeenten Castricum en Uitgeest hebben de sportieve dag financieel mogelijk gemaakt.

Onderweg worden de lopers verrast door historische taferelen en ontmoetingen met figuren uit de lokale geschiedenis. Daarvoor worden op tien plekken professionele re-enactmentgroepen ingezet. Daarnaast staan langs de verschillende routes op twintig plekken Oer-IJ gidsen, die de voorbijgangers zullen wijzen op bijzonderheden in het landschap.

De start is al ’s ochtends om acht uur in Huis van Hilde achter het station van Castricum. Zie ook www.oerijexpeditie.nl.