Eerste normale Koningsdag sinds lockdowns

Limmen – De verjaardag van Koning Willem-Alexander zal als vanouds worden gevierd. Alle inwoners van Limmen zijn op woensdag 27 april welkom in het park aan de Vuurbaak. Op het feestterrein zal Stichting Oranjefeest Limmen met vrijwilligers een grote tent opbouwen. Hier kan iedereen van klein tot groot deze feestdag vieren.

Onder een lentezonnetje kun je genieten van leuke, nieuwe opblaaskastelen. Er is limonade voor de kleintjes en de beste pannenkoeken, broodjes vis en andere snacks voor de liefhebbers. De dag zal beginnen met de fietspuzzeltocht. Je kunt tussen 11.00 en 12.00 de routebeschrijving ophalen in het park aan de Vuurbaak en starten met deze puzzelrit. Deze tocht van ongeveer vier kilometer leidt de deelnemers langs mooie plekjes waar je gewoonlijk niet langskomt. Door nieuwe straatjes, langs bloeiende bermen en tuinen, is dit tochtje een genot voor alle leeftijden. Tijdens de tussenstops worden de deelnemers door Limmer ondernemers verwend. Een leuke start van de dag! Bij dit feest hoort natuurlijk ook een drankje en een hapje; na geleverde inspanning krijgen de fietsers een lunch aangeboden.

Muziek in de tent

Het Oranjefeest is pas compleet met gezellige live muziek. Vanaf één uur ’s middags is er lekkere live muziek van lokale muzikanten. Vanaf 15.00 uur zullen de Hunkemänner er een nog groter feest van maken. Het programma staat garant voor een afwisselende middag waar iedereen mee kan zingen en swingen. Harmonie Excelsior verzorgt de horeca in de tent. Zij zijn de kampioenen van het bier- en fristappen. Het feest eindigt om 18.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.oranjefeestlimmen.nl of lees het programmaboekje dat in Limmen in de brievenbus valt. Het Oranjefeest in Limmen is mede mogelijk gemaakt door diverse sponsors. (Foto: Clemens Heijne)