Eerste nederlaag Vitesse ’22 na zeven wedstrijden zonder verlies

Castricum – Het eerste van Vitesse ’22 staat weer met beide benen op de grond, want het verloor de voorlaatste wedstrijd van 2023 tegen de hekkensluiter van de 1e Klasse A (SCPB ’22 uit Badhoevedorp) met 2-1. In een teleurstellende vertoning van Castricumse kant konden de gastheren profiteren van een off-day van de blauwhemden.

De striemende regen op accommodatie ‘De Schuilhoeve’ deed veel supporters schuilen onder het dak van de tribune. Ze kregen een rommelige wedstrijd voorgeschoteld. Voor rust had de ploeg van hoofdtrainer Arjan de Zeeuw wind mee. Je zou zeggen een voordeel, maar bij Vitesse ’22 kwamen veel passes niet aan. Er werd slordig gecombineerd en onnodig balverlies geleden. De rust ging in met 1-0-achterstand nadat SCPB ’22 halverwege de eerste helft met een afstandsschot de leiding had genomen.

De tweede helft een offensief van Vitesse ’22, maar daar kwamen te weinig kansen uit voort. SCPB ’22 nam weer het heft in handen en een magistrale redding van keeper Tom Laan was nodig om het op 1-0 te houden. Tot ver in de tweede helft bleef Vitesse hard werken maar er zat (te) weinig vernuft in het spel. Ver in de tweede helft bracht trainer De Zeeuw Rik Beentjes in voor Marc Blaas. Na een prachtige Vitesse-aanval, ingezet door Jasper Rutgers op Marc Blaas die tijdig diep passte op Rik Beentjes, kwam de bal bij linksbuiten Rick Tolsma. Laatstgenoemde zorgde voor de gelijkmaker met een mooi diagonaal schot: 1-1. Tolsma kreeg even later nog een dot van een kans, ook weer via een afgemeten voortzet van de ingebrachte Beentjes, die net miste.

Rode kaart in de slotfase

Na de gelijkmaker van Tolsma scoorde SCPB ’22 niet lang daarna de 2-1 via een voorzet naar de vrijstaande en boomlange ingevallen aanvaller Pel, die ongedekt met een geplaatste kopbal doel trof. Goalie Tom Laan stond als aan de grond genageld en de SCPB-invaller Bas Pel kon met twee vingers in zijn neus de hoek uitkiezen. De laatste tien minuten vertraagde SCPB ’22. Vitesse ’22-trainer De Zeeuw besloot centrale verdediger en aanvoerder Milo Cremers in de spits te zetten, maar daardoor speelde SCPB ’22 nog opportunistischer op de counter.

De Vitesse ’22-supporters geloofden nog in een positief slotoffensief van hun ploeg, maar na een overtreding door een duw in de rug van een SCPB ’22-speler op Cremers gaf de scheidsrechter tot ieders verbazing een vrije trap tegen Vitesse ’22. Dat zat dan ook nog tegen op deze verder door slecht weer geteisterde wedstrijdmiddag. Bij een andere Vitesse-aanval zette Milo Cremers na een door de as genomen hoge bal net iets te veel zijn hoofd onder het projectiel, anders had de 2-2 nog kunnen vallen. Op dat moment zat er nog meer in voor de Castricummers, maar rechtsback Michael Stenvers zette na een uitbraak van SCPB ’22 te laat een sliding in en raakte een SCPB ’22-speler. Hierdoor liep hij in blessuretijd nog tegen een rode kaart aan.

Zo bleef het bij een teleurstellende 2-1-nederlaag voor Vitesse ’22. Dit resultaat betekende een eerste overwinning van de ploeg uit. Vitesse ’22 blijft tweede op de ranglijst. Zondag 17 december staat Vitesse ’22 – vv Hoofddorp op het programma (inhaalwedstrijd). Aanvang 14.00 uur op De Puikman.