Eerste namen ‘Uit Je Bak Festival’ bekend

Castricum – De eerste namen van optredende bands op het Uit Je Bak Festival zijn bekend. Op 28 juli zullen in elk geval Thames, Kings Cross & Lui Paard optreden in het Willem De Rijkepark. De entree is zoals altijd gratis en dit jaar is er zelfs een extra plein geregeld.

Thames is een gloednieuwe post-punkband rond leadzanger en gitarist Merlyn Baartman. Met familiebanden in Suffolk (Engeland) is hij geen onbekende van Britse (en Ierse) punk- en new wave-invloeden (waaronder The Cure, Fontaines D.C. en IDLES).

De band Thames. (Foto: Zoe van der Zanden)

Kings Cross (foto boven) brengt een energieke mix van pop, rock, hardrock en funk en dat resulteert in een veelzijdig meeslepend geluid. De Utrechtse band, ontstaan in 2016, staat bekend om de overtuigende en dynamische optredens.

De band Lui Paard. (Foto: Marcel Israel)

Lui Paard bouwde de afgelopen jaren een stevige reputatie op als liveband. Op festivals, maar ook in muziekcafés en kleine popzalen, overal zorgt de band met hun enthousiaste zanger en hun positieve songs over herkenbare onderwerpen, voor een positieve vibe.

De organisatie is op zoek naar sponsors en donateurs. Wie het festival een warm hart toedraagt, kan een bijdrage overmaken op NL34 RABO 0333 950 267 t.n.v. Stichting Uit Je Bak.