Eerste namen ‘Uit Je Bak’ 2023 bekend

Foto boven:
De bandleden van Fleebag uit Beverwijk. Foto: aangeleverd

Castricum – De organisatie van het evenement Uit Je Bak heeft de eerste namen van optredende bands gepubliceerd. Lokaal en regionaal zeer getalenteerde bands staan deze zomer op het Castricumse podium in het park. Het zijn MARTH (multi-instrumentalisten), Fleebag (poprock met disco-invloeden) en Minor Citizen (hét geluid van de nieuwe generatie).

MARTH: twee muzikanten, zes instrumenten. (Foto: Loyake)

MARTH klinkt als een bombardement van verschillende stijlen. De muziek is catchy, fris en dansbaar en wordt live gebracht in een excentrieke live opstelling: twee muzikanten, zes instrumenten, aangevuld met loops en samples. MARTH is altijd op zoek naar nieuwe benaderingen en invalshoeken. Electro, R&B, pop en hiphop worden gemixt en collaboraties buiten de eigen comfort zones worden gesmeed om zo telkens te vernieuwen. ,,Dit past zo niet bij elkaar, maar werkt daarom juist goed, dat euforische ‘wtf’-moment, daar gaan we voor.’’

Sfeervolle show

Fleebag is een indie-pop/rock band uit Beverwijk. In 2021 opgericht en bestaande uit vijf muzikanten die allemaal wat eigens mee brengen. Een goede mix van huidige indie-pop trends, samengevoegd met funk en disco invloeden uit de jaren 70 en 80. Live komt er een sfeervolle show die er voor zorgt dat je wel moet dansen! De band wordt beïnvloed door acts als Cage the Elephant, Mac DeMarco, Tame Impala, Harry Styles, Fleetwood Mac, Earth Wind & Fire en Bee Gees.

Minor Citizen vertegenwoordigt hét geluid van de nieuwe generatie. (Foto: aangeleverd)

Je bent jong en je wilt of moet wat? De bandleden van Minor Citizen vinden hun geluid in de soms kleinzerige hysterie van een quarter-life crisis. Met een energieke liveshow illustreren zij de twijfelachtige stap in het diepe, die voor leeftijdsgenoten maar al te bekend is.

Scan de QR-code om een donatie te doen. (Afbeelding: aangeleverd)

Uit Je Bak wordt dit jaar, zoals altijd, op de laatste zondag van juli gehouden: 30 juli. Uit Je Bak is gratis, maar voor dit jaar kan de organisatie jouw donatie extra goed gebruiken. Ga naar https://bit.ly/UJBdonatie om te doneren of scan de QR-code en pas het bedrag aan naar wens.