Eerste hulp-diploma’s op Het Kleurenorkest

Vorige week zijn de kinderen van groep 8 van basisschool Het Kleurenorkest druk bezig geweest op school. Ze kregen onder leiding van zeer enthousiaste vrijwilligers van de EHBO-vereniging Castricum een EHBO cursus.

Dat betekende het volgen van intensieve praktijklessen over allerlei onderwerpen. De kinderen kregen les over het verbinden van verschillende soorten wonden, verslikken, en het aanleggen van een drukverband. Maar ook de stabiele zijligging, het draaien van buik naar rug, en zelfs reanimatie kwamen aan de orde.

Eén van de ochtenden werd er gewerkt met een lotusslachtoffer. Dat was helemaal indrukwekkend; er moesten prachtig gemaakte nepwonden verzorgd worden. Ook de kinderen van groep 7 werden ingezet als slachtoffer. Er waren verschillende situaties uitgezet waarbij de kinderen van groep 8 moesten laten zien hoe ze dan zouden handelen. Op de laatste middag was het examen, ook nu waren kinderen van groep 7 slachtoffer. De leerlingen kregen een theoriedeel en een praktijkexamen. Uiteindelijk bleken gelukkig alle leerlingen geslaagd! Ze ontvingen een diploma, waarmee ze ook daadwerkelijk anderen Eerste hulp kunnen verlenen. (Foto: aangeleverd)